Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunkofleky s brambory

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majjdalenka majjdalenka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 680 kJ /
402 kcal
Bílkoviny22,34 g
Tuky15,49 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 216 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy40,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme těstoviny a zvlášt oloupané a na kolečka nakrájené brambory do poloměkka. Krok 2: Uzené maso popřípadě překrájíme. Krok 3: Připravíme si zálivku: Cibule na kostičky dáme do kastrůlku na rozpálený olej (aby byla cibule pokryta olejem) a necháme zpěnit, poté zakápneme octem, necháme spařit, přidáme 1 hrnek vody, špetku soli a lžicku cukru a odstavíme. Krok 4: Do zapékací mísy či pekáče pokládáme na dno uvařené a vychladlé brambory, zasypeme uzeným masem, průběžně zalíváme zálivkou s cibulí a dáme vrstvu těstovin, část si necháme na úplný konec, brambory a uzené maso tak, dokud máme suroviny. Krok 5: Zbylou část těstovin smícháme s rozšlehanými vejci a nakrájenou zelenou cibulkou. Krok 6: Zapékací mísu dáme do rozehřáté trouby a necháme zezlátnout. Nakonec přidáme vejce s těstovinou. Zapečeme dozlatova.

Zveřejněno 3. 2. 2011

Poznámka autorky majjdalenka

Netradiční "šunkofleky" které více zasytí a zvětší množství díky bramborám. Přidat se může klasicky okurka.

Zálivka se u nás dělá už od prababičky klasicky do vánočního bramborového salátu, která pokrm báječně ochutí, jinak převážně u jiných znám případ syrové cibule.

a bonus -pokrm není suchý :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkofleky s brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2yy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkofleky s brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2yy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dneska uvareno a hnedka snedeno,vsem to chutnalo:) uz jsem poslala bodik:yes:

:-)) no joo, uhlířina .. a já si nemohla vzpomenout jak to pojmenovat :-8 děkuji za bodíky :-K

někde se tomu říká uhlířina;-)dobrá kombinace:-p:yes:+1

těstoviny s bramborama jsem ještě nejedla, takže vyzkouším:yes:;-)

Majdalenko - vařím a je to moc dobré - u nás se tomu také říká Grenadýrský pochod - grenadýrmarš - chválím tvůj výtvor:yes::-D:-p

Boubelindo, já to dělám běžně ty brambory s těstovinama, mám tu i recepty a to bys koukala, jak je to dobrý:-p Daleko víc, než samotné z obojeho. Majjddalenko máš 7.bodík:yes:

Zajímavý recept,chce to vyzkoušet:-O:yes:

Když jsem byla malé dítě, si pamatuji, že to vařívala moje maminka.Bylo to hodně podobné. A taky mně ta kombinace těstovin s bramborem připomíná pokrm" grenadýrský pochod." A to je velmi chutná kombinace:yes:.....takže každopádně za 3:yes:

oj pardoon :-) zalije se to samozřejmě před pečením :-)

Tuto kombinaci si neumím představit:-O, (těstoviny a brambory), no jak jsme tu kdysi psali je to krajem. jinak to vypadá hezky.:-8;-)

majjdalenka , prosím, čo s tou zálievkou? Servíruje sa to s tým? Možno je môj dotaz divný, ale ja to nepoznám. Ďakujem!

majjdalenka 3. 2. 2011 20:12
děkuji je to tak , ale naštěstí se mi podařilo je nerozvařit :-K

Maruško, hodně jedlý recept. Má to malý háček;-). Ty brambory, co se dnes prodávají nejdou uvařit do poloměkka:-((, je z nich hned sračka. Já mám sklokeramiku, takže jen zavařím a vypínám a stejně je to na kaši. To ovšem není tvůj problém;-) Líbí se mi ta zálivka;-):yes:

Tématické fráze:
šunkofleky, grenadírský pochod, šunkofleky s bramborem, grenadýrské brambory, fleky s bramborem, grenadýrský pochod, jak nerozvařit brambory, fleky s bramborama, brambory s těstovinama, šunkoflekys, recept na sunkofleky, grenadirsky pochod recept, šunkofleky s bramborama, šunkofleky s uzeným masem a kapií recept, netradicni sunkofleky, bramborové šunkofleky, jak se říká flekum s bramborama, houbové šunkofleky, recept šunkofleky s bramborem, šumkofleky z brambory

Suroviny:
těstoviny, maso uzené, vejce, brambory, cibulka zelená, cibule, ocet, olej, sůl, pepř, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu