Netradiční houbošunkofleky

spagetka Kuchařka:

Doba přípravy: bez pečení cca 20 min. PT0H20M 4 - 6 (podle jedlíků) Těstoviny 8 názorů

57

Suroviny

350 g fleků (lze i jiný tvar)
300 g šunky
4 vejce
2 dcl mléka
100 g strouhaného sýra
1 červenou cibuli (nakrájenou nadrobno)
1 žlutou cibuli (nakrájenou na kolečka)
mletý pepř
drcený kmín
libeček
sůl
houby (snad kromě sušených jakkoli konzervované i mražené a pochopitelně i čerstvé)
koření na těstoviny (není nutné)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dle návodu uvaříme těstoviny, ale opravdu al dente - tedy na skus a spíše tvrdší, můžeme přidat koření na těstoviny.

  2. Na tuku orestujeme červenou cibuli, přidáme houby, kmín,několik lístků libečku, trošku soli a dusíme do měkka (jako na základ smaženice).

  3. Šunku nakrájíme na jemné dílky, osmahneme a přidáme k houbám, společně dusíme ještě asi 4 minuty.

  4. Dno vymazaného pekáčku pokryjeme kolečky cibule, přidáme 1/3 těstovin, na ně polovinu hub se šunkou, pak další třetinu těstovin, zbylé houby a poslední vrstvu tvoří zbytek těstovin.

  5. Vejce rozkvedláme v mléce, opepříme, posolíme a zalijeme těstoviny.

  6. V předehřáté troubě na 200°C pečeme do zrůžovění v zakrytém pekáči asi 15 minut. Pak pekáč odkryjeme, posypeme strouhaným sýrem a vrátíme zpět do trouby asi na 5 minut, aby se sýr roztavil a spojil vrstvy. Podáváme s vhodnou zeleninou nebo saláty.

Poznámka

Já použilla podušené a zavařené houby ve vlastní šťávě, kam dávám i kmín a sůl a houby jsem tedy dusila jen asi 7 min.Jinak čerstvé houby podusíme tak 10 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Netradiční houbošunkofleky

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Iljušo - tys použila ty motýlky - nádhera a hrášek je dobrý nápad :yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Zapečeno, spapáno, přidala jsem ještě hrášek:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-p:-p;-)mě by to stačilo jen z hub:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Špagetko, taková jídla jsou u nás velmi v oblibě:-p taky dělám podobně, jen ty houby nějak letos brzo došly;-( a nové zatím ještě nejsou, tak ukládám a čekám až vyrostou:-)) +

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Špagetko:-)vypadají báječně jedle:-p.Dělám podobné-no i když až tak ne;-):-D.Dělám je z hub v tuku(domácí)-rozehřeju v kastrolu houby,přidám cibulku,orestuju,zamíchám s vař.těstovinami(kolínka),šupnu do trouby,pak zaliji vejci s mlékem a pak to všechno sním:-D:-D a jen nerada se dělím;-).Tobě posílám boďku za sbíhání slin a receptík ukládám na houbové časy:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Špagetko, tak tohle je moje parketa-mohla bych to jíst pořád a protože to dělám jako ty můžu hned hodnotit velkým bodíkem:yes: Když zrovna nemám doma flíčky, tak dělám z jakýchkoliv těstovin a vždycky je to ňaminka velikáááá:-p;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :yes::-p Houby mám ještě taky sterilované;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Spagi, no jo, libeček:-)):-D:-)), zrovna jsem si ho na zahradě natrhala kupu a když jsem viděla fotku libečku, bylo mi to jasné. Už jsem myslela, že mi chceš dělat nervy s letošíma hřibama, no, to máš štěstí, že ne.:-)):-D Vypadá to moc jedle, krásné fotky, ten foťák máš bombový. Takže +:yes:;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo