Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře Apolinář

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sefrovka sefrovka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si kuře vykostíme a maso nakrájíme na kostičky.Maso osmahneme na tuku a přidáme nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme a posypeme solí a sladkou paprikou. Podlijeme vývarem a koňakem, přidáme houby a dusíme doměkka. Krok 2: Když je maso měkké tak přidám smetanu ve které rozmíchám hladkou mouku (já vařím v papiňáku a tak vždy zahustím moukou až nakonec, kdyby jste to dělali bez papiňáku můžete přidat mouku před zalitím vývarem a trošku jí osmahnout). Krok 3: Ještě nechat povařit, aby se mouka rozvařila. nakonec ochutit tymiánem. Podáváme s knedlíkem, rýží apod.

Zveřejněno 8. 2. 2011

Poznámka autorky sefrovka

je to recept uvedeny v roce 1995 v kalendáři dámského klubu Frekvence F1. Vařila jsem ho již několikrát a vždy chutnal. Ovšem zas né tak často mám doma koňak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře Apolinář

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYP2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře Apolinář

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYP2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-))Ahoj Marci,dnes jsme obědvali podle tvého receptu:-p+3:yes:jen byl trošku problém s tím koňakem,ten u nás nikdo nepopíjí,nahradila jsem trošku odlišnou značkou:-*Dělala jsem v papiňáku,na cibulce orestovala maso-vykostěné kuřecí stehna bez kůže,přidala papriku,hříbky,2 dl vody,kostku drůbežího bujónu,1 dl"koňaku"nemáš v rcp uvedeno množství,tak jsem to riskla a na plynovém sporáku vařila pod tlakem 15 minut.Pak ještě zakysanka s moukou 5 minut a pochutnali jsme si:-pDíky a přidávám pár fotek:-)

Marci,zůstaň v klidu,nic nemaž;-)zrovna jsem si tvůj receptík uložila,páč vypadá mňamkově;-):yes::yes::-K
a Janka (neregistrovaný/á) asi chtěla vložit recept svůj a protože není registrovaná,tak jinak než takto,nelze...

Janka teď jsem nerozumněla jestli předkládáš jinou variantu nebo upozorňuješ na recept co tu je?:-O Pokud tu je stačí říct a já ho stáhnu;-(

!...Kuře apolinář
Přísady

1 kuře, hrst hub, 1 cibule, 1 zakysaná smetana, koňak, 100 g másla, sladká paprika, tymián, citrónová šťáva, sojová omáčka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, sůl
Postup

Kuře, houby, cibuli, papriku, sůl a vývar dáme do papinova hrnce a dusíme asi 10-15 min. Maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky a zjemníme smetanou.

Ochutíme koňakem a tymiánem a podáváme....."

No, stačí 10 za předpokladu, že máš sklokeramiku. Tam se to ještě vaří cca 20 dalších minut!;-) Na plynu samozřejmě déle;-)

No já to tam nechávám tak 15. Jo a papiňák je muj velkej kámoš:-D

V papiňáku to musí být hotové za cca 10 min, že?;-) To jsou vymoženosti, ty hrnce, super rychlovka.:yes: Jen asi bych na to použila třeba vykostěná stehna;-)

Tématické fráze:
dámský klub f1 recepty, dámský klub f1, recepty f1, f 1 damsky klub recepty chleba, recepty damskeho klubu f1, jak ochutit kure, dámský klub recepty, frekvence 1 dámský klub-recept na beránka, recepty z dámského klubu f1, grilované kuře v papiňáku, papinový hrnec, kuře s rýží v papiňáku, kuře koňak, recepty z f1, vývar z kostí, papinův hrnec kuře, apolinář jméno, konak v kurecim vyvaru, kuře a houby- recepty, recepty f1 damský klub

Suroviny:
kuře, houby, smetana zakysaná, cibule, máslo, sůl, paprika sušená sladká, tymián, mouka hladká, vývar kuřecí, koňak

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu