Domácí langoše
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 984 kJ / 1 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,00 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 305,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme kvásek z droždí, 150 ml vlažné vody, cukru a trochy mouky.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud lepí, přidáme mouku. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout.
Krok 3: Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na bochánky a ty rozválíme na placky, které necháme ještě kynout, přibližně 15 minut.
Krok 4: Poté můžeme hned smažit ve vyšší vrstvě oleje. Hotové langoše odložíme na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný olej.
Krok 5: Podle chuti každý langoš potřeme kečupem nebo česnekem a posypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 10. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí langoše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mwq3
Moje poznámka
Domácí langoše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mwq3
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 7 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 3 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 4 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 6 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 6 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 6 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 6 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 7 hodinami
Tématické fráze:
langoše dobré těsto recept,
langoše,
recept na langoše,
langoše recept,
langoš,
recepty na langoše dobré,
recept langoše,
langoš recept,
těsto na langoše,
recept na langoše bez droždí,
langoše s jogurtem,
langoše bez droždí,
langoše recepty,
recepty langoše,
recepty na langoše,
langoše jako ze stánku,
langoše z jogurtu,
recept langoš,
recept na langoše pro začátečníky,
top recepty langoše
Suroviny:
mouka hladká,
jogurt bílý,
olej,
cukr,
droždí čerstvé,
sůl,
voda,
olej,
olej,
česnek,
kečup sladký,
sýr
Komentáře (246)
Předem díky za odpověď a přeji dobrou chuť.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Já nechávám kynout cca 45 minut až 1 hodinu.
Jinak lángoše jsou výborné
Ešte detail nakoniec: bochánky si vytvarujem naolejovanými rukami (cesto rozt'ahujeme do strán). Dobre sa s cetom pracuje a nelepí sa. Smažím vo vysokom hrnci, zabránim tým prskaním oleja z panvice na všetky strany
Jasně, nejsem tak úplně blbej a nakonec jsem něco zkusil a celkem to vyšlo. Ale i tak nevidím problém v receptu napsat aspoň třeba "zaděláme kvásek tak, že rozdrobíme droždí do vody, přidáme cukr a necháme to půl hodiny v teple, třeba na topení, než to jakoby napění".
Ahojky
Recept je můj, ale video uz ne a ani nevim jak se tu vzalo
Ale zpět k otázce a odpovím , že mouky ma být 400g ,ale záleží i na typu mouky někdy je potřeba přidat ,aby těsto nelepilo.. Tak držím palce ať se podaří a ať také chutnají
v receptu je napsáno 400q hladké mouky ,na videu jen 200q prosím kolik mám opravdu dát?nerad bych to pokazil děkuji za radu Ruda
Většina z nás tu ví, že langoše mají svůj původ v Maďarsku
S jogurtem jsem dělala poprvé a jiné už nedělám. Jsou jednoduché, jemné a vláčné...prostě výborné
tejaja: snad tě to nenahněvá, ale já si na ten parmezán taky vzpomněla
Rozumím tomu tak, že Miluše Zapletalová: si vydělává na chléb svůj vezdejší v podniku, kde ty placky vyrábějí jako na běžícím pásu a v takovém případě je použití "sunaru" ryze praktická záležitost
Asi bych si vzpomněl i na pár příkladů z cukrařiny, kde průmyslová revoluce zlikvidovala liquid a nahradila ho práškem...
www.mindmegette.hu/sajtos-tejfolos-langos.recept
Receptov je viac, ale nikde žiadne sušené mlieko.
Lucie33 : Z těsta hned uděláte placky a ty teprve necháte kynout těch 15minut a poté smažit
S těstem se dělalo jedna báseň a vyšlo mi deset bochánků.
Oblizovala se celá rodinka jiné langoše už nejíme ani neděláme
přidávám další bod
a pro koky....jsou vynikajici,jste sikulka a bodik samozrejme zaslouzeny
Moc nám chutnají
Kdybych mohla dát více než jeden bodík dala bych- opravdu mňamka