Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s květákem, kuřecím masem a žampióny zapečené v sýrovožampiónové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 684 kJ /
1 597 kcal
Bílkoviny92,47 g
Tuky10,19 g
Vláknina44,82 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 603 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy263,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánev s olejem dáme restovat cibuli a maso nakrájené na drobné kostičky, přidáme sladkou papriku, kurkumu a orestujeme dozlatova. Krok 2: Ke konci přidáme česnek nakrájený na plátky a necháme provonět. Květák vaříme 5 minut v osolené vodě. Přecedíme a rozebereme na malé růžičky. Krok 3: Očištěné brambory nakrájíme na hrubší plátky a rozložíme je na pekáč s pečícím papírem. Osolíme a zasypeme kmínem. Na brambory poklademe osmažené maso a cibuli bez výpeku, květák a 4 žampióny nakrájené na tenké plátky. Krok 4: Výpek z masa přelijeme do misky, přidáme zakysanou smetanu, hořčici, libeček, tavené sýry a zbylé 2 žampióny. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu mléka a vše rozmixujeme dohladka. Krok 5: Tuto směs rozlijeme po celé ploše pekáčku. Pečeme zhruba 45 minut. Občas promícháme. Na talíři zdobíme tvrdým sýrem a nakrájeným pórkem.

Zveřejněno 22. 2. 2011

Poznámka autorky misza

Extra krémová zakysaná smetana http://www.nakuprychle.eu/nakuprychle/eshop/4-1-Ml...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s květákem, kuřecím masem a žampióny zapečené v sýrovožampiónové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4k8n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4k8n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ještě jednou všem děkuji:-K

to jsou pěkně ladící kombinace:yes:

Jistě dobrota, ale se šíleně dlouhým názvem ;-);-);-)

super receptík;-):yes:+1

Tak presne neco takoveho jsem potrebovala:-! Mam kureci maso i kvetak a premyslela jsem,co kdy udelam...tak to pekne spojim dohramady a je to :-D :-K :yes:

Bude to dobré!:yes:+7:yes:

Spagetko:-D tak nejsem sama:-8 bez něj mi to jídlo připadá nějaké bez chuti:-) Úchylka je úchylka.:-D

Miszo - tvoje taky???? Vítej do klubu, já ho prej cpu i do ovocných knedlíků :-D:-D:-D

Děkuji všem:-K Spagetko klidně dej obojí. Kurkumy je tam málo.;-) Aničko libeček je tam moc dobrý, ale pokud ho nemusíš, tak ho můžeš nahradit jinou bylinkou;-) Já ten libeček cpu skoro do všeho:-)) Je to moje úchylka:-D

:-OLibeček:-pale i tak je to fajný recept;-):yes:+5:yes:

Mňááám, mám hlad :-p:yes:

úúú ta vypečená brambůrka:-phmmm a s libečkem..mňám:-p:yes:

Miško, tohle vypadá neskutečně dobře:-p:yes:

Tématické fráze:
květák recepty zapečený s bramborem a žampiony, zapekane brambory s kvetakem, recepty s květákem, co s květákem, smetanové brambory zapečené s květákem, květákový nákyp s kuřecím masem, kuřecí s květákem, zapečený květák s bramborem a masem, žampiony s brambory, kuře s květákem, zapečený květák s bramborem, zapečený květák s bramborem a kurecim masem, zapeceny kvetak s brambory, zapékané brambory se žampiony, zapekany kvetak s kurecim masem, zapečený květák se žampiony, zapečené žampiony, zapečené brambory se žampiony, zapečený květák s kuřecím masem, zapečený květák s kuřecím masem

Suroviny:
brambory, květák, žampióny, cibule, maso kuřecí, česnek, paprika sušená sladká, kurkuma, smetana zakysaná, mléko, libeček, hořčice plnotučná, sýr tavený, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu