Bavorské vdolečky
Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé, těsně před vychladnutím.
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Krok 2: Do mouky přidáme lžičku soli, promícháme a přidáme kvásek, případně ještě trochu mléka. Dále přidáme žloutek a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto tak, aby se nám nelepilo na vařečku. Těsto ještě necháme v míse pod utěrkou kynout asi hodinu.
Krok 3: Poté těsto rozválíme na tloušťku 1–1,5 cm, vykrajujeme kolečka (např. skleničkou o průměru 6,5 cm), necháme je ještě asi 10 minut kynout.
Krok 4: Pak opatrně uděláme v těstě důlek a touto stranou vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme na oleji po obou stranách. Použijeme hrnec, do kterého nalijeme více oleje. Při smažení je hrnec uzavřený pokličkou. Lze použít i fritézu.
Krok 5: Smažíme několik minut dozlatova a odkádáme na talíř s papírovou utěrkou.
Krok 6: Před podáváním vdolečky naplníme.
Zveřejněno 28. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yXkP
Moje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yXkP
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
Ba30@ před 55 minutami
Fazolky na smetaně
ivakom před 1 hodinou
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 2 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 2 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 4 hodinami
Masová paštika
Nanina před 5 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 14 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 16 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 16 hodinami
Tématické fráze:
bavorské vdolečky,
bavorské vdolky jednoduché,
bavorské vdolečky recept,
bavorské vdolečky maminčiny recepty,
bavorské vdolky,
recept na bavorske vdolecky,
české vdolky recept,
bavorské vdolky recept,
recept na bavorské vdolky,
bavorské vdolky z kynutého těsta,
vdolečky,
recept na jednoduche bavorske vdolecky,
bavorské vdolky smažené,
rychle bavorske vdolecky,
rychlé vdolečky,
vdolečky recept,
smažené vdolečky,
recept bavorske vdolecky,
recept na vdolečky,
recepty bavorské vdolečky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
máslo,
cukr,
žloutek,
sůl,
tvaroh,
povidla švestková,
olej
Komentáře (34)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A přidala jsem dvě lžíce rumu do těsta
Takže již nikdy, zůstanu u osvedcenych receptu
Jak správně smažit koblihy, aby byly propečené a nebyly spálené? Video poradí
Takže nezbude nic jiného, než dělat pokusy a učit se vlastními chybami a nedostatky. Je škoda, že není možné se řídit uvedeným postupem "doslova"; začínajícím kuchařům tak vznikají problémy a nedůvěra v kvalitu receptů.
Jinak těsto úžasné, jen se po nich zaprášilo, příště dělám každopádně tenší.
Děkuji za jednoduchý a dobrý recept
přidávám bodík a obrázek