Podzimní jablečno-skořicový koláč
Křehké drobenkové těsto z celozrnné mouky a strouhanky chutná díky máslu a třtinovému cukru jako máslová sušenka. Tvarohová náplň je krásně krémová a s jablky a skořicí skvěle ladí. Vyzkoušejte tento podzimní moučník a jistě nebudete zklamaní.
Suroviny pro 1 kus
1 koláčová forma o průměru 24-26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 518 kJ / 4 904 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,84 g |
Tuky | 178,98 g |
Vláknina | 29,75 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 4,03 g |
Sacharidy | 664,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní jablečno-skořicový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVlR
Moje poznámka
Podzimní jablečno-skořicový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVlR
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 24 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 9 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 48 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Tématické fráze:
jablečno tvarohový koláč,
skořicový koláč s jablky,
jablečny kolac,
jablečno tvarohová buchta,
jablečný koláč do remosky,
jablecny kolac v remosce,
jablečná kolac,
skořicový koláč,
jablko skoricovy kolac,
jablečný koláč z remosky,
jablecno orechovy kolac,
jablečnotvarohový koláč,
jablečná koláč s tvarohem,
jablečná buchta v remosce,
remoska recepty,
jablečný koláč remoska,
podzimní koláč s jablky,
jablečno-tvarohový koláč,
jablkoskoricovy kolac,
jablečnoskořicový koláč
Suroviny:
strouhanka,
mouka celozrnná,
cukr třtinový,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh polotučný,
jogurt bílý,
vejce,
cukr,
jablko,
cukr skořice
Komentáře (17)
Teď si zpětně uvědomuji,že jsem na tvé stránky,při mém občasném bloudění internetem už narazila a ráda se v nich toulala.Bohužel jsem si tehdy tvůj blog neuložila
To mirca75: trochu jsem si pohrála s fotografiemi a mělo by to být už OK. Jsem tu začátečník, tak se budu s drobnými pády ještě chvíli potýkat. Bohužel nemám troubu, ale jen remosku, tak nemohu napsat teplotu. Ale koláč bych pekla tak na 200 stupňů. V remosce koláček trval asi 45 minut, což by mělo být podobné
Koláč vypadá velmi pěkně a jelikož jablíčka,tvaroh,..jsou věci které máme rádi,tak ho ráda vyzkouším