Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá cizrnová polévka

Tato jemná a krémová polévka z cizrny vás mile překvapí nejen lahodnou chutí, ale i snadnou přípravou. Namočená cizrna se vaří spolu s cibulí, česnekem a bylinkami, nakonec se přidá špenát a vše se rozmixuje do hladkého krému.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby namáčení cizrny

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby namáčení cizrny)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 003 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny106,14 g
Tuky30,85 g
Vláknina180,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy155,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme alespoň na 12 hodin do studené vody. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Do hrnce dáme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená, bobkový list a všechny bylinky (majoránku, tymián, rozmarýn, oregano, petržel i libeček). Opepříme, osolíme, zalijeme vodou do celkového množství asi 2 litrů a pomalu vaříme zhruba hodinu. Krok 4: Po uvaření přidáme špenát a krátce ho povaříme. Vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme dohladka. Krok 5: Polévku na talíři ozdobíme nasekanou pažitkou a lžící jogurtu.

TIP: Jak využít cizrnu v kuchyni

Zveřejněno 27. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dobrá cizrnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7qp

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dobrá cizrnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7qp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajímavá kombinace. Určitě brzy vyzkoušíme doma.😊

:yes:dneska na obidek...supr recept, mame doma 6kg cizrny..tak se bude vyvarovat a papat zdrave;-)

Všem moc děkuji;-)

Jana Suchánková 23. 6. 2010 13:00
Tak jsem právě polévku podle Vašeho receptu dovařila a je opravdu luxusní :o)

Tak tuto polévku určitě vyzkouším, cizrnu mám ráda.
Jinak Vám musím říci, že děláte krásné moučníky:yes:.

Angel díky, že jsi jí vyzkoušela a dokonce u vás zdomácní;-)a díky za fotičku, je pěkná:yes:

Zapomněla jsem přidat bodík, tak to napravuju:yes::-))

Moc dobrá polévka, určitě budu vařit častěji, přidávám fotičku:-*:-p:-))

Erčičko, určitě to půjde a budeš mít polívčičku velmi brzy hotovou;-)

tak toto musi byt super, milujem cicer aj spenat, urcite to vyskusam :yes::yes::yes: asi by to islo aj s cicerom z konzervy, ze? nebudem musiet 20min varit ;-)

Všetko s cícerom je super:yes: Hanka, určite vyskúšaj:yes: Bibinka, máš bodík;-):-D

Jo Hani, tu určitě udělej, budeš překvapená, jak je dobrá.:-pmyslím, že nebudeš litovat;-):-D

Bibinko, musím koupit cizrnu a určitě vyzkouším:yes::yes: +

Tématické fráze:
cizrnová polévka, polěvka z cizrny, cizrnová polévka recept, polévka cizrnová, recept polévka z cizrny, cizrna polévka, recepty polévka z cizrny, cizrna recepty polévka, recept cizrnová polévka, recepty cizrnová polévka, cizrna v receptech polevka, cizrnová polévka - recept, cizrna recept polévka, polevka s cizrny, polévka cizrna, recepty cizrna polévka, polévka z cizrna recepty, polévky z cizrny, polévka s cizrnou, cizrna recepty polévky

Suroviny:
cizrna, špenát čerstvý, cibule, pórek, česnek, bylinky, bobkový list, pepř mletý, sůl, olej olivový, jogurt bílý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]