Marcipánová hmota - varna
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle drží tvar, takže s ní snadno ozdobíte dort jako profík.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,74 g |
Tuky | 60,40 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 610,06 g |
Postup přípravy
Prosátý cukr a tresť zapracujeme to těsta, tak aby vznikla hladká hmota. Krok 4: Vzniklou hmotu barvíme potravinářskými barvami. Pokud používáme práškové, rozmícháme je v kapce vody a pak přidáme do hmoty. Krok 5: Při potahování dortu si připravíme 2 kusy potravinářské folie, hmotu mezi ně vložíme a vyválíme. Poté odstraníme horní fólii a na dolní fólii vyválený plát přeneseme na dort. Tak zabráníme potrhání hmoty při přenášení.
Zveřejněno 16. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Moje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 7 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší
jana1974 před 14 minutami
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 56 minutami
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 1 hodinou
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 1 hodinou
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 2 hodinami
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 2 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 4 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové figurky prodej,
jak pracovat s marcipánem,
recept na marcipánovou hmotu,
potahová hmota varna,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
mandlová hmota,
výroba marcipánu recept,
recept na vyrobu potahovaneho marcipanu,
kde koupit marcipánovou hmotu,
marcipánové figurky domácí výroba,
marcipánové figurky recept,
nejlepší potahovací hmota,
marcipánové figurky na dort koupit,
marcipánová hmota na dorty,
marcipanova potahovací hmota na dorty recept,
recept na marcipánovou potahovací a modelovací hmotu,
výroba mandlové hmoty,
kde koupit marcipán,
marcipanova hmota na dort,
nahrazka marcipanu
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
voda,
máslo,
tresť mandlová sladká
Komentáře (134)
No, na rozdíl od pravého másla v surovinách se zde jedná o nepravý marcipán, že
anush:
S vaším dotazem to souvisí pouze okrajově, ale třeba někdy dostanete chuť na PRAVÝ marcipán a dort podle odkazu je opravdová špica
https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...
Anna
Před chvílí potáhla dort a super, teď už nebudu potahovat ničím jiným. Nechala jsem ho bez barviva, jen podprsenku jsem obarvila na modro. ještě přidám čísílka a může se servírovat. a chuťově je taky dobrý
Děkuji za odpověď, jestli někdo bude vědět
Nevím co máš za problém s receptem a v čem se nevyznáš, proč se ptáš na Omegu, Heru ....
Moc moc dekuji za radu
Děkuji moc moc za radu
Dekuji moc za radu snad se povede
pod tuto hmotu používám máslový krém
Mandlová tresť je volena proto, aby chuť hmoty byla "marcipánová". Pokud bys chtěla použít jinou, zkus to - já bych to zkusila nejdříve na malém množství, zda to bude chutné
Dort před potahování jemně pomažu (krém vždy z másla) a pak potahuji - nemám nikdy problém s roztékáním
A ještě se chci zeptat, když potahuju dort, musí být pomazaný krémem, nebo nemusí. A jestli jo, nerozteče se tato hmota? Něco jsem o tom četla. Moc díky za odpověď