Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 332 kJ / 79 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,16 g |
| Tuky | 0,39 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 15,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí plátky si naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme.
Krok 2: Každý plátek poklademe anglickou slaninou a rozpůlenými švestkami a srolujeme.
Krok 3: Zajistíme jehlou, nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce.
Krok 4: Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme.
Krok 5: Podlejeme vodou, přidáme jednu lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut.
Krok 6: Śťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.
Zveřejněno 12. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roládky se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYE5
Moje poznámka
Hovězí roládky se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYE5
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 11 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 12 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 14 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 15 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 16 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso se švestkami,
hovezi na svestkach,
hovězí rolada,
hovězí roládky,
hovězí závitky na víně se švestkou a anglickou,
hověží na sušených švestkách,
hovězí se sušenou švestkou,
hovězí roláda plněná švestkami,
hovezi maso se susenymi svestkami,
hovězí se slaninou a svestkami,
hovězí rolady,
hovězí roladky recepty,
roláda na švestkách,
roláda se švestkami,
písecké hovězí s rýží,
tvaruzkovy dortík s povidla recept,
hovězí rolády na švestkách,
hovězí panenka se švestkami,
veprova panenka se susenyma sveskama,
hovezi maso se susenymi svestkami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina anglická,
sůl,
pepř,
cibule,
švestky sušené,
povidla švestková,
mouka hladká,
mouka hladká,
olej
Komentáře (35)
I když - najdou se kuchaři, kteří to zkazí, např. moje velké zklamání v jedné proslulé písecké restauraci, kde pokrm z panenky a sušených švestek zaštítili jménem slavného štamgasta Adolfa Heyduka... A servírovali tenký obal neochuceného masa naplněný obrovským množstvím povidel... Ale to není nic nového, tam rozvaří i těstoviny a jaká to škoda...
Danielo
Držte mi palce, vypadá to, že od pondělí půjdu pomáhat do kuchyně na brigádu. Mám děsné nervy, že nic nebudu umět