Červené zelí trochu jinak
Zelí je jednou z tradičních příloh naší kuchyně. Někdo radši bílé a jiný zase červené. Připravte si s námi červené zelí, které vaříme na zkaramelizované cibuli zalité sklenkou dobrého vína. Je jen na vás, zda jej necháte sladší nebo kyselejší.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 895 kJ / 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,38 g |
| Tuky | 1,17 g |
| Vláknina | 15,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,01 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 64,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červené zelí trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M75
Moje poznámka
Červené zelí trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M75
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na houbách
Darina před 4 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 13 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
Tématické fráze:
cervene zeli ke kachne,
červené zelí,
červené zelí recept,
příprava červeného zelí,
červené kysané zelí ke kachně,
sterilované červené zelí ke kachně,
červené zelí recepty,
kysane cervene zeli,
kysané červené zelí recept,
recept na červené zelí,
červené zelí s karamelem,
sterilované červené zelí recept,
recept na kysané červené zelí,
kysané červené zelí recepty,
červené zelí ke kachně recept,
červené zelí na karamelu,
jak připravit červené zelí,
červene zeli připrava,
recept na červené zelí ke kachně,
kysané červené zelí ke kachně
Suroviny:
zelí kysané červené,
cibule,
cukr krupice,
víno červené,
olej
Komentáře (11)
Vím, bude to znít kacířsky, ale kdysi jsem udělal pokus:
Paralelně jsem uvařil cosi na krabicáku za dvacku a totéž na víně asi za 150,- Zatímco rozdíl v barvě byl znatelný (kartonové jídlo bylo jako když se smíchají různobarevné plastelíny), tak chuť hoho "skleněného" jídla byla jen nepatrně lepší, ale rozhodně to neodpovídalo násobně dražšímu vínisku
...a tady u tohoto zeliska bych se nebál přihodit hrst sultánek