Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 823 kJ / 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,43 g |
Tuky | 60,33 g |
Vláknina | 4,70 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda.
Krok 2: Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Ke zhnědlé cibulce vrátíme plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 3: Nejlépe bude, když dopředu rozehřejeme troubu na 200°C a v této fázi kastrol vložíme do trouby. V tom případě stačí, když obsah kontrolujeme po dvaceti minutách, doléváme horký vývar a při té příležitosti promíchneme. Pečeme podle kvality masa, do doby, než se při bodnutí vidličkou jednotlivá vlákna oddělují.
Krok 4: Kastrol s měkkým masem vyndáme z trouby, maso dáme stranou a do výpeku vmícháme polohrubou mouku, rozmíchanou v trošce vody. Dobře provaříme, přidáme kostičky kyselých okurek, sardelovou pastu a přilijeme smetanu. Vrátíme maso, prohřejeme a dosolíme či dopepříme. Hustotu omáčky regulujeme přidáním vývaru či zahuštěním moukou.
Zveřejněno 19. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky na švédský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwDg
Moje poznámka
Roštěnky na švédský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwDg
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 5 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřové plátky s rýží na způsob roštěněk,
hovězí roštěnky po švédsku,
švédský plátek,
hovězi po švédsku,
švédská hovězí roštěná,
švédský hovězí plátek,
hovězí roštěná po švédsku,
roštěnky recept,
hovězí roštěná plátky recept,
švédská hovězí pečeně,
maso na švédský způsob,
hovězí plátky po svedsku,
vepřové plátky na způsob roštěnky,
roštěnky,
hovězí maso na způsob roštěné,
hovězí rostena po švadsku,
roštěná po švádsku,
recept na dobrou rostenku,
švědská svíčková,
hovězí roštěná švédská
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
okurky sterilované,
pasta sardelová,
mouka polohrubá,
smetana ke šlehání,
vývar masový,
olej,
pepř černý,
sůl
Komentáře (16)
Ta sardelová pasta byla tím, co mě zaujalo a posunulo k vyzkoušení... Švédskou kuchyni mám velmi ráda a tento recept to jen stvrdil.
na 100% vím, že nemám svíčkovou
http://www.farmaurekyorlice.cz/index.php?Itemid=12...
mám tu balík v kterém nepoznám co je co