Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z kynutého těsta

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 583 kJ /
4 442 kcal
Bílkoviny99,99 g
Tuky185,98 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 659 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy580,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku, zmiešame s polovicou múky a zakryté necháme kysnúť. Krok 2: Tuk vymiešame s cukrom, štipkou soli, citr. kôrou, postupne pridáme vajcia a nakoniec druhú polovicu múky. Krok 3: Premiešame, pridáme vykysnutý kvások a cesto dôkladne prepracujeme. Krok 4: Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, poukladáme naň kúsky ovocia a stočíme do rolády. Krok 5: Roládu stočíme do vymastenej bábovkovej formy dookola a necháme ešte 20 minut kysnúť. Krok 6: Vložíme do rúry a pečieme asi 1 hodin. Krok 7: Upečenú bábovku vyklopíme, potrieme rozpusteným maslom a bohato pocukrujeme.

Zveřejněno 23. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z kynutého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wVj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z kynutého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wVj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jarka sa strafila :yes::yes::yes: Je to josta, moje najobľúbenejšie drobné ovocie :-D;-):-D

Já bych to viděla na jostu? Schválně, jestli jsem se strefila;-):-p:-))

Dámy;-), normálně se do debat o zdravé výživě nepouštím, ale kdo mě nutí sníst celou bábovku?Spokojeně si dám dva kousky a jdu na procházku a pak kalorie moc neřeším.
Bábovka vypadá výborně:yes:.
Terezko:-K, jakým ovocem jste plnila?

Nooo, pre Twiggy to nie je, ale my sme normálne ženy, nie Twiggy, a tak si to raz za čas môžme dopriať. Ostatne, čo vám bráni znížiť množstvo tuku a cukru ? ;-)

Kynuté těsto mám moc ráda, ale proč tam dávat tolik tuku a cukru??:-O na půl kila stačí bohatě 50-80g tuku :-)

Tématické fráze:
kynutá těsta, těsto na bábovku, kynutá bábovka, kynuté bábovka, kynutý bábovka, kynuté těsto na bábovku, bábovka kynutá, krokodýl z kynutého těsta, babovkove těsto, kynutý krokodýl, kynuté těsto bez kynutí, bábovky kynuté, bábovka těsto, moučníky z kynutého těsta, kynuté těsto, bábovka kynuté těsto, kynuté těsto bábovka, kynuté těsto recept, bábovka kalorie, krokodýl z těsta

Suroviny:
mouka hladká, droždí, tuk, cukr moučkový, sůl, citron, vejce, mléko, máslo, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu