Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku nevšední. Hotový koláč má krásnou strukturu a voní po karamelu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 417 kJ / 5 597 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,55 g |
Tuky | 254,22 g |
Vláknina | 52,30 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 708,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme hrušky. Oloupané a nakrájené na plátky je pokapeme citronem, aby nezhnědly. Na pánvi rozpustíme máslo a cukr. Jakmile začne cukr pěnit, přidáme hrušky, posypeme kořením a na mírném plamenu dusíme asi 10 minut.
Krok 2: Na těsto necháme spolu pivo a med v kastrůlku přejít varem, odstavíme a po částečném zchladnutí vmícháme sodu a necháme zcela zchladnout.
Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a pivo a vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kořením. Přidáme oloupaný a nastrouhaný, nebo přes lis na česnek (vlákna zůstanou v lisu a do těsta tak dojde jen čistá dřeň) prolisovaný zázvor.
Krok 4: Malý pekáček nebo dortovou formu vyložíme papírem na pečení, na dno rozložíme hrušky (karamelizovanou šťávu z hrušek, která krásně zhoustla, necháme na dokončení), opatrně nalijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C.
Krok 5: Po zchladnutí opatrně otočíme dnem vzhůru, sloupneme papír na pečení a povrch ještě pokapeme odloženým karamelem.
Krok 6: Koláč je šťavnatý a velice chutný.
Zveřejněno 25. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvNv
Moje poznámka
Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvNv
Nejnovější recepty
Hráškové řízečky
Přidáno před 6 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánské řízky
Liberko před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 4 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 5 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 5 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
juannita před 5 hodinami
Těstovinový salát s lilkem
TondaJ před 6 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 8 hodinami
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 9 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 9 hodinami
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
obrácený koláč z hrušek,
hruskovy kolac apetit,
hruškový koláč s karamelem,
hruskovo karamelovy kolac,
hruškový koláč s perníkem,
recepty s černým pivem,
obraceny kolac s hruskami,
moučníky s černým pivem,
obrácený koláč apetit,
stavnaty kolac,
hruškový koláč,
moučník s černým pivem,
buchta s cernym pivem,
hruškovy pivní rohlíky,
pivni hruškový koláč,
hruškový koláč perníkové koření,
obraceny kolac s karamelem,
koláče apetit 1 hruškový,
hruškový,
obraceny hrskovy koláč
Suroviny:
pivo černé,
med,
soda jedlá,
vejce,
cukr hnědý,
olej,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
sůl,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
zázvor čerstvý,
hruška,
šťáva citronová,
cukr hnědý,
máslo,
koření do perníku
Komentáře (22)
Kamila: tak to máme stejný zdroj s Ona Dnes, přesně tuhle fotku mám v tom starém Apetitu. Ostatně jsem zdroj nezapřela, je to v poznámce
Spagi, teda takhle aktivní já ve čtvrt na čtyři ráno nejsem