Kynuté zelňáky se škvarky
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou vám tak kuchyň našich babiček.
Suroviny pro 1 dávka
20-25 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 027 kJ / 2 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,00 g |
Tuky | 63,45 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 378,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté zelňáky se škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l48
Moje poznámka
Kynuté zelňáky se škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l48
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
radbastim před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 15 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 17 hodinami
Tématické fráze:
kynuté zelníky,
zelníky z kyselého zelí se škvarkama,
zelňáky z kynutého těsta,
domácí zelnáky,
škvarkové zelnaky,
zelňáky,
zelnáky z kyselého zelí,
kynuté těsto na zelnaky,
kynuté zelníky z kyselého zelí,
zelňáky z domácí pekárny,
zelňáky od babičky,
kynuté těsto se škvarkama,
zelnaky s kynuteho těsta,
těsto na zelňáky,
zelníky z kynutého těsta,
zelnaky v domaci pekarne,
zelňaky se se škvarkama,
recepty se škvarkama,
zelnaky z pekarny,
zelňaky recept
Suroviny:
mouka hladká,
zelí kysané,
škvarky,
droždí čerstvé,
sádlo,
mléko,
kmín celý,
sůl,
slanina anglická,
mák,
sůl hrubá
Komentáře (24)
Přidala jsem malinko chlebového koření a soli menší polovinu polévkové lžíce, škvarky jsem neměla slané. Jinak moc nesolíme. Zelí a droždí jsem dala uvedené množství. Navrch jsem posypala jen kmínem.
Myslela jsem, že pořídím ještě foto, ale zmizely fakt bleskem, nedělala jsem naposledy, takže foto určitě dodám příště. Výborný recept
No, můžete zkusit i sterilované (1 sklenice i více)
¨