Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z Majolky® s ovocným krémem

Řezy z majolky s ovocným krémem jsou vynikající dezert, který spojuje jemnost majolkového těsta s osvěžující chutí ovocného krému. Tento dezert se vyznačuje svou vláčností a bohatou chutí, díky čemuž je ideální pro různé slavnostní příležitosti i každodenní mlsání.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 514 kJ /
3 230 kcal
Bílkoviny52,55 g
Tuky187,69 g
Vláknina11,46 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 1,41 g
Sůl3,70 g
Sacharidy326,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Našleháme vejce s cukrem, pak přidáme majolku, nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto urovnáme na plechu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až těsto zrůžoví. Krok 3: Pokud budeme péct na malém plechu, tak po upečení a vychladnutí plát těsta přepůlíme a každou půlku ještě prokrojíme jako dort. Tím nám vzniknou 4 stejně velké pláty. Promažeme krémem a spojíme. Krok 4: Pokud budeme péct na velkém plechu (35x40), tak po upečení plát těsta rozdělíme na stejné 4 pruhy. Pomažeme krémem a spojíme. Krok 5: Na krém umixujeme nebo prolisujeme ovoce, přecedíme a šťávu případně doplníme vodou, aby jí bylo 1/4 litru. Šťávu svaříme s pudinkovým práškem na kaši. Necháme vychladit. Krok 6: Chladnou kaši pomalu přidáváme do utřeného tuku s cukrem. Tuk i kaše by měly mít stejnou teplotu. Pokud se nám náhodou krém srazí, rozehřejeme lžíci tuku IVA (100 % ztužený tuk) a velmi tenkým pramínkem přiléváme do krému a šleháme, až se zase spojí.

TIP: Sražený krém a jak ho napravit

Zveřejněno 4. 5. 2009

Poznámka autorky Hella

Majolku® můžeme nahradit majonézou nebo Poličankou.

Krém je velmi pikantní a celkově je moučník poměrně málo sladký a šťavnatý.

Lze na něj spotřebovat různé zbytky ovoce z mrazáku (ovoce podlijeme vodou, rozvaříme, scedíme atd.).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ6R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ6R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ovocný krém můžete dělat i z kompotu např. z ananasu:

No teda mohli jsme se užrat.Vyzkoušeno z čerstvých jahod,takže té šťávy moc nebylo.Moc dobré:-K:-p.Ozdobeno šlehačkou .

přidávám fotečku a 15.bodík :-):-)
Nevím čím to bylo,ale krém mi stále nechtěl zhoustnout a šíleně tekl..tím jsem přece nemohla natřít piškotový plát,tak jsem tam ještě přidala asi polovinu zakysanky a 1 nízkotučný tvaroh.Všichni jsme si náramně smlsli:-D:-)) Určitě byla chyba někde u mě,ale opravdu nevím v čem:-8 Jinak děkuji za príma recept:yes::-K

Řezy jsou moc dobré, krém jemný a lehký. Posílám bodík a foto.

Hello jako vždy báječné:yes::yes:Posílám bodík

Moc hezké řezy:yes:

Helli, tvoje pečení je vždycky radost pohledět. A o chuti vůbec nepochybuji.:yes: Bodík máš jasný ;-)

Jani, za dobrou slivovičku, co máš, klidně :-)Ale máš šikovného přítele, tak se neboj, on ti i to prkýnko :-D zhotoví :-)

Heli, já peču většinou velkou podkovu nebo srdce a tam někdy někdy problém s rovnoměrným krájením. S menšími díly ne. Také by mne zajímalo, kde se to dá koupit. pokusím se to někde sehnat.

Vypadá to nádherně,ale taky mám problém s krájením :-(:-(,dávám bodík:-D

Hello, to je nádhera, ale já jsem přesně ten tip, co by to nerozkrojil:-// Musela bych to pak použít na punč, při mé šikovnosti:-D Takže, Pipre, to mi budeš muset vysvětlit, ta prkýnka, nebo dřeva a pokud možno osobně, z výkladu moc chytrá nejsem, víš, že jsem mdlého rozumu a pod dohledem statného ošetřovatele:-)):-D:-)):-D A ty Hello máš bod!!:yes::yes::yes:

Pipre, něco podobného se prodává, vyfotila jsem to, koukni do diskuze. Ale tady to není zapotřebí, není problém to rozříznout. A pokud si na to někdo netroufne, může to upéct na plechu a pak rozříznout na 4 pruhy a slepit.

Já se zapomněla přihlásit:-) A divila jsem se, proč to po mně chce opsat součet čísel :-)

Moučník vypadá velmi hezky. Já jsem někde slyšela, že to jde rozkrojit i nití, tak jsem spekulovala jak, až jsem minule přišla na svůj způsob a také vyzkoušela. Pomocí dvou kostek ze dřeva (může být cokoli i z umělé hmoty ale aby se to neviklalo a neměnilo výšku) do kterých jsem udělala ve stejné výši na obou zářezy pro připevnění nitě, a posouváním kostek na stole s napnutou nití do stran a dopředu po stole jsem rozkrájela stejnoměrně dort. Musela jsem mít ale pomocníka, aby dort přidržel proti posunutí. Dávám bodík:yes:

Helli, dávám ti bodíka, i když jsem to ještě nezkoušela:yes:vypadá to krásně, jako od profíka cukráře (ale to ty skoro jsi);-)

Helli, to vypadá tak krásně:yes: a jak to máš pěkně stejnoměrně rozkrojený, to já nikdy tak pěkně neudělám:-// nemáš nějaký fígl jak na to:-? tohle je určitě za bodík:-))

Hello, vypadá to moc hezky na řezu a určitě to bude :-p:yes:

Tématické fráze:
želatinové řezy s krémem, jahodové řezy jako od cukráře, moučník z Majolky®, moučníky z Majolky®, pečení z Majolky®, řezy z majonézy, pečeme z Majolky®, ovocné želatinové řezy, řezy s krémem a ovocem, Majolka® recept, řezy s krémem, bublanina z Majolky®, zákusky s ovocem a krémem recepty, želatinové řezy, řezy s ovocem a krémém, dort z Majolky®, babicovy dobroty recepty moučníky, rezy s kremem a rosolem, želatinové řezy s ovocem, pečení s Majolkou®

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, majolka, prášek do pečiva, tuk hera, cukr moučkový, pudinkový prášek, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu