Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda s kopřivami

Kopřiva je skvělou jarní bylinkou, která dodává pokrmům lehký říz a výtečnou svěžest. Připravte z jejích lístků kaši, kterou zabalíte do vepřové kýty spolu s vařenými vejci. Na řezu pak po upečení vynikne dokonalá jarní mozaika.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 70 min

95 min (25 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozřízneme na plát 28x28 cm a odřezky s 50 g slaniny umeleme, osolíme a okořeníme. Krok 2: 5 vajec uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Krok 3: Jednu nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nasekané kopřivy, česnek, sůl, pepř, nepatrně podlijeme a 5 minut podusíme. Na konec vaření zahustíme jedním vejcem a podle potřeby moukou (vznikne kopřivová kaše). Krok 4: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, na půlku rozprostřeme umleté maso a na druhou kopřivovou kaši. Na ni narovnáme vařená oloupaná vejce. Od této strany maso zarolujeme, ovážeme nití a osmahneme na oleji ze všech stran. Krok 5: Na dno pekáče dáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny, vložíme roládu i s výpekem, podlijeme a dusíme přikryté, při teplotě 180 °C asi 50 minut do měkka.

Zveřejněno 3. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s kopřivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65rw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s kopřivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65rw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, cibule, olej, kopřivy, slanina anglická, sůl, pepř mletý, koření na mleté maso, česnek, mouka hladká

Přidat fotografie receptu