Mátová roláda
Mátová roláda je elegantní a osvěžující dezert, který potěší svou lehkostí a výraznou chutí máty. Tento lahodný dezert se skládá z nadýchaného piškotového těsta, jemně dochuceného mátovým extraktem, a krémové náplně, která dodává roládě jemnost.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 349 kJ / 2 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,52 g |
Tuky | 116,84 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 235,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca 6 minut. Krok 4: Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout. Krok 5: Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a smícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku. Krok 6: Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca 6 minut. Krok 4: Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout. Krok 5: Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a smícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku. Krok 6: Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.
Zveřejněno 8. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2gPN
Moje poznámka
Mátová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2gPN
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 8 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 17 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 20 minutami
Švestkový crumble
olgaja před 45 minutami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 57 minutami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 1 hodinou
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 2 hodinami
Pomazánka z ricotty a sušených rajčat
katka.gregor@gmail.com před 2 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 5 hodinami
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 6 hodinami
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 7 hodinami
Tématické fráze:
mátová esence,
mátová poleva,
matova napln,
peprmintová napln do bombonů,
rolada s nugetou,
mátová napln recept,
peprmintová esence,
japonská roláda,
banánová roláda s nugetou,
mátová esence potravinářská,
peprmintová roláda,
mátová esence na vaření,
mátová esence příprava,
studená roláda čokoladova,
peprmintová roláda recept,
mátová recepty,
kde se kupuje matova esence?,
roláda z pekarskych piškotu,
kramflek,
mátová zelená barva
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
smetana ke šlehání,
tvaroh plnotučný,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
potravinářské barvivo zelené,
čaj mátový,
čokoláda
Komentáře (31)
To nic nemění na kladném hodnocení tvého receptu
Ale stejně ukládám pro období silnějšího pekařského sebevědomí...
velmi zajímavé a s tím čajem