Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 231 kJ / 2 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 237,56 g |
| Tuky | 181,74 g |
| Vláknina | 16,40 g |
| Cholesterol | 610 mg |
| Sodík | 3,70 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalek hovězí falešné svíčkové, převážeme nití, aby si udržel tvar. Poté maso opepříme a osolíme. Do pánve dáme na silnější proužky pokrájenou slaninu a vysmažíme do zlaté barvy. Ve slaninovém výpeku zprudka poctivě maso opečeme ze všech stran, po opečení masa následuje opečení na jemno nakrájených cibulí.
Krok 2: Nachystáme si hrnec a vložíme opečený špalek hovězího masa, opečenou cibuli, lehce podlijeme vodou cca do 3/4 masa. Dusíme na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud maso není krásně měkké.
Krok 3: Po cca 90 minutách dušení přidáme všechny žampióny, jelikož máme velmi drobné houby tak je necháme vcelku (pokud budou větší, krájíme jen na půl). Dále dusíme dalších cca 30 minut.
Krok 4: Poté co je maso krásně měkké, tak ho vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Vzniklou chutnou šťávu scedíme, a dohustíme dle potřeby trochou vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu nám vyhovující hustoty. Podáváme s jasmínovou rýží.
Zveřejněno 11. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí dušené se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wE4R
Moje poznámka
Hovězí dušené se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wE4R
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí se žampióny,
dušené hovězí na žampionech,
dušené žampiony,
hovězí maso se žampiony,
hovězí plátky na žampionech,
hovězi na žampionech,
hovězí s žampiony,
hovězí falešná svíčková na žampionech,
hovezí na žampiony,
hovezi na žampionech s rýží,
hovězí dušené na žampionech,
dušené hovězí s rýží,
falesna svickova na houbach,
žampiony dušené,
falešná svíčková na žampionech,
hovězí maso falešná svíčková recepty,
hovězí falešná svíčková recepty,
dušení žampionu,
hovězí svíčková se žampiony,
recept hovezi se zampiony
Suroviny:
svíčková falešná,
cibule,
žampióny,
špek,
olej,
sůl,
mouka hladká
Komentáře (10)
Jasmínovou rýži miluju,říkám jí ponožková,bo trochu táhne po fuseklích
respect