Pagáčky i s medvědem
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá dlouho. Určitě si je zkuste upéct.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 965 kJ / 3 577 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,26 g |
Tuky | 190,80 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 8,46 g |
Sůl | 21,13 g |
Sacharidy | 381,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie, necháme vzkypieť.
Krok 2: Do misy dáme múku, kvások z droždia, pokrájaný maslo (alebo margarín), smotanu a žĺtko, soľ.
Krok 3: Spracujeme cesto. Pracujeme rýchlo, nech sa tuk od rúk úplne neroztopí.
Krok 4: Zapracujeme listy medvedieho cesnaku (umytý, posekaný), dáme do tepla asi na slabú hodinu.
Krok 5: Potom vyvaľkáme na hlúbku cca 1,5 cm.
Krok 6: Cesto preložíme - ľavú tretinu do prava, pravú do ľava.
Krok 7: Po 5 minútach proces zopakujeme - vyvaľkáme a preložíme.
Krok 8: Tretíkrát to isté, zas po cca 5 minútach.
Krok 9: Po poslednom vaľkaní a prekladaní cesto hneď zas vyvaľkáme asi na hlúbku 1,5 cm, pokrájame na štvorčeky cca 3x3 cm a kladieme na pečiaci papier na plech.
Krok 10: Zapneme rúru na 200 °C, na plechu necháme pagáčiky asi 15 minut stáť.
Krok 11: Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom.
Krok 12: Pečieme cca 17-18 minút, sledujeme! Po 5 minútach teplotu znižujeme asi na 180 °C.
Zveřejněno 12. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pagáčky i s medvědem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYyw
Moje poznámka
Pagáčky i s medvědem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYyw
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 3 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 3 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 3 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 5 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 5 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 5 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 5 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 6 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 6 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 7 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 7 hodinami
Tématické fráze:
pagáče s medvedím cesnakom,
pagáčky,
pagáčky recept,
slané pagáčky,
pagáčky z medvědího česneku,
dort s medvědem,
pagáčky s medvědího česneku,
škvarkové pagáčky slovenské,
koupím oškvarkové pagáčky,
top recepty.pagacky,
česnekové pagáče,
recept pagáče s medvědí česnek,
,žĺtko do pečení,
škvarkove pagačky,
recept na pagacky,
recpty s medvedím cesnakom,
škvarkové pagáčky na sladko,
pagace z medvedim cesnakom recept,
pagace s medvedim cesnekem,
najlepšie recepty pagače s medv.cesnakom
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
mléko,
cukr,
droždí,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek mědvědí,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (35)
Severi, u nás mají cibulky česneku na trzích. Jinak miluje vlhko a polostín, roste pod stromy a my ho na chalupě měli jak plevel na takovém skoro močališti, nebo jak to nazvat, prostě tam bylo silně mokro (podzemní prameny)
Nech sa ti darí!
http://www.zahradnictvikruh.cz/
Ten cesnak už dlho nevydrží, tak si ho užívam. Jednoznačne najlepší je surový, do šalátov, alebo do hotového jedla iba prihodiť. Pekný deň!