Jablkový koláč milující manželky
Voňavý, vláčný a pečený s láskou – takový je jablkový koláč, kterým potěšíte celou rodinu. Recept je jednoduchý, osvědčený a ideální pro chvíle, kdy chcete péct nejen pro chuť, ale i pro radost.
Suroviny pro 1 plech
plech 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 755 kJ / 4 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,94 g |
| Tuky | 185,07 g |
| Vláknina | 43,20 g |
| Cholesterol | 774 mg |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 618,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Jablka oloupeme, nastrouháme a podusíme se skořicí (bez přidání vody). Množství jablek je orientační, můžeme přizpůsobit podle toho, jak máme rádi.
Krok 3: Ze všech surovin zpracujeme těsto, mléko přidáváme postupně, aby bylo možné těsto hezky vyválet. Potom těsto necháme chvíli odpočinout v lednici.
Krok 4: Pak rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na papíře na plechu zvlášť.
Krok 5: Na jednu polovinu těsta rozetřeme vychladlá jablka a zakryjeme druhou polovinou těsta.
Krok 6: Posypeme krystalovým cukrem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme do zlatova asi 35 minut.
Zveřejněno 30. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový koláč milující manželky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRjr
Moje poznámka
Jablkový koláč milující manželky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRjr
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
HarryHole před 8 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 15 minutami
Jednoduché langoše
o.d před 16 minutami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 16 minutami
Gulášová polévka
o.d před 16 minutami
Domácí rohlíky
MirkaHr před 4 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 13 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 15 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 16 hodinami
Tématické fráze:
jablkový koláč,
koláč z jablek,
výborný jablkový koláč,
jablkove kolače,
jablecny kolac,
koláč s jablky,
výborný jablečný koláč,
koláče z jablek,
jednoduchý jablečný koláč,
jablkový koláč se skořicí,
koláč jablkový,
jablkoví koláč,
jablkovy kolac recept,
koláč jablka,
pudinkovy kolac s jablky,
recepty jablkovy kolac,
jednoduchý jablkový koláč,
recept na jablkový koláč,
kynutý jablečný koláč,
kolac z jablek a pudinku
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr,
vejce,
soda jedlá,
sůl,
mléko,
jablko,
skořice,
cukr krystal
Komentáře (22)
Proč odfláknutý?
No, když si přečtete komentáře, tak si částečně odpovíte sama
1. Těsto dělat RYCHLE z chladných surovin
2. Nechat těsto v chladu odpočinout
3. Plech není potřeba vysypávat
4. Péci minimálně při 175°C
...a jak se pláty přenášejí, to už bych nechal na zručnosti toho kterého kuchtíka
***
nasákavost u takového malého množství těsta neřeším, ale diskutovat o tom nehodlám
No, recept je pravda dost odfláknutý
Proč odfláknutý, vše je pro chytré kuchtíky srozumitelné. Množství mléka podle nasákavosti mouky
a vláčnosti těsta ! He?
,