Hrbaté maso
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,86 g |
| Tuky | 41,42 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 663 mg |
| Sodík | 3,39 g |
| Sůl | 8,13 g |
| Sacharidy | 129,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.
Krok 2: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dl mléka, přidáme 2 vajíčka a promícháme.
Krok 3: Na oleji dosklovata orestujeme nakrájenou cibuli, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.
Krok 4: Pak směs přidáme k navlhčeným rohlíkům s vejci a mírně vše osolíme. Doplníme zelenou petrželku, promícháme a rozprostřeme na maso v pekáčku.
Krok 5: Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme přibližně 40 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilku do zrůžovění.
Zveřejněno 21. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
Moje poznámka
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 1 hodinou
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 10 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 10 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 10 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 12 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit k obědu,
co vařit v neděli,
co v neděli k obědu,
co uvařit v neděli,
co vařit k obědu,
co uvařit v neděli k obědu,
[email protected],
vydavatelství sova,
co mám zítra vařit,
co mám vařit,
co uvarit na nedeli,
co varit,
co dobrého k obědu,
co k obědu bez masa,
co vařit k obedu recepty,
nevím co vařit,
co vařit k obědu z veproveho masa,
co vařit o vánocích,
co k obědu,
recepty-sova
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
olej,
žampióny,
cibule,
šunka,
rohlík,
mléko,
vejce,
sýr tvrdý,
petrželka zelená
Komentáře (201)
Pokud alobalem jen zakryješ pekáč a nepřijde do přímého kontaktu s jídlem, riziko uvolňování hliníku je minimální. V tomto případě se neuvolňuje do potraviny a není důvod se obávat karcinogenity.
Jediné, na co si dát pozor, je vysoká teplota – pokud se alobal dostane do přímého kontaktu s topným tělesem trouby, může se přehřát a poškodit nebo uvolňovat toxické látky (například pokud je potažený plastovou vrstvou). Jinak jeho použití jako krycí vrstva na pekáč je bezpečné. 😎
P.S. Alobal je téměř čistý hliník (ca. 99,9%), běžná hlína na zahradě či poli je z větší části kysličník hlinitý. Kdo tvrdí, že nikdy se mu do těla nedostalo zrnko hlíny (např. ze zeleniny), nemluví pravdu. Takže každý z nás trochu toho hliníku stejně konzumuje, a to více než z alobalu.
jinak receptík se mi líbí, zkusím
chodím kolem tohoto receptu už strašně moc a moc dlouho. Dnes jsem ho tedy spáchala. Bylo to naprosto úchvatné, strašně moc dobroučké. Jen jsem neměla ten sýr. Ale i tak výborné. Příště to samo udělám i s tím sýrem.
Moc děkuju za recept.
Chválím
Díky za inspiraci na dnešní oběd!!!
tento recept mi nějak utekl a díky Jendovi jsem ho objevila a chtěla bych udělat