Suroviny
Porce: 2-3 krajíčky veky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 132 kJ / 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,42 g |
Tuky | 21,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila.
Krok 2: Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo celozrnný chléb.
Krok 3: Do směsi treščích jater vmícháme žloutky, parmazán a bylinky a směsí namažeme předehřáté veky, nebo chléb.
Krok 4: Dáme zapéct do trouby na cca 5-8 minut na nejvyšší výkon.
Zveřejněno 15. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treščí játra po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEPN
Moje poznámka
Treščí játra po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEPN
Nejnovější recepty
Kuřecí maso s dýní, pórkem a smetanou.(vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Kuskusový salát s grilovanou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Papriky plněné lečem
Přidáno před 6 hodinami
Krémová květáková polévka s mrkví a smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Mirabelková marmeláda
Přidáno před 22 hodinami
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno 11. 8. 2025 09:42:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemný boršč
Kajkajak před 8 minutami
Buchtičky s krémem
Titto10 před 32 minutami
Kuřecí jogurtové placičky
MiskaM před 1 hodinou
Rajská polévka III
Penkapa před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Dagmarak před 3 hodinami
Hořčicové brambory
Entony před 3 hodinami
Žebírka BBQ
dastymisa před 6 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Klivan před 16 hodinami
Tématické fráze:
tresčí játra recepty,
treščí játra,
tresčí játra recept,
trescí játra na cibulce,
recept na tresčí játra,
recept tresci jatra,
pokrmy z tresčích jater,
nakládané tresčí játra,
recepty atlas,
recepty tresci jatra,
uzená tresčí játra, recept,
čerstvá tresčí játra,
nakládaná tresčí jatra,
tresčí játra čerstvá,
český parmazán,
aha velky atlas ryb,
játra recepty,
recepty.cz treščí játra,
tresčí játra smažená,
tresčí játra nakládaná
Suroviny:
tresčí játra,
vejce,
parmazán,
máslo,
citron,
čerstvé bylinky,
veka
Komentáře (35)
Fantom: ježkovy oči, mám skáknout do Alberta pro třeščí játra?
Moc hezký recept
cathleen: díky za odkaz, nejsem si jistá, že bych ho tady někde koupila, to spíš seženu ten parmazán, jenže bylo večer, tak jsem luxovala ledničku
Moc "žravý" recept!