Jemná polévka s chutí pečených brambor
Krémová, hustá polévka, ve které dominuje chuť na másle opečených brambor. Dle chuti můžete přidat sušené houby či zeleninu a podávat s opečeným toustem či krutony. Tato polévka je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 518 kJ / 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,73 g |
| Tuky | 5,21 g |
| Vláknina | 22,09 g |
| Cholesterol | 1 mg |
| Sodík | 733 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 164,73 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná polévka s chutí pečených brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gx1j
Moje poznámka
Jemná polévka s chutí pečených brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gx1j
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 5 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 2 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 4 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 22 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 35 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 44 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Tématické fráze:
polévka z pečené zeleniny,
brambory recepty,
pečená houbová polévka,
pečené brambory,
krém z pečených brambor,
bramborová polévka s houbami,
frankfurtská polévka recept kuchař ví,
pečené brambory ve slupce nové,
recepty z brambor,
polévka brambory,
recept polévka s brambory,
jídla z bramobor,
bramboracka z pecenych brambor,
polévka z brambor,
zmrazena zelenina do pecenych brambor,
nazev jemna polevka,
jemná jídla,
polévka z pečených bramobor,
1/4 z 250g,
gabi zelenina
Suroviny:
brambory,
máslo,
bujón,
sůl,
pepř mletý,
houby sušené,
sušená zelenina
Komentáře (31)
Jinak gramáž másla jsem zblbla, protože jsem nejdřív myslela že každý ví že myslím čtvrtku z klasické kostky a pak špatně napsala 500g.
A pokud by se vám celý postup jídla nechtěl dělat,tak ho prostě nedělejte.Já vás nepřijdu doma kontrolovat, jestli jste ji udělala k nedělnímu obědu
Klasickou kostku másla u nás prodávají 250g a říká se jí čtvrtka másla, protože je to čtvrtina z kila. Polovina z klasické kostky másla je 125g a říká se jí osmička másla, protože je to osmina z kila...
sušená zelenina nebo sušené houby - nemusí být? a co čerstvá? Nebo zmražená? Nebo konzervovaná?
bazírujete na blbosti.Když je to v kategorii polévky a ingredience tomu též nasvědčují, tak těžko je to zaměnitelné s bábovkou.Nebuďte hnidopich
viz zde http://www.toprecepty.cz/recept/6555-jablka-v-zupa...
Tu zeleninu i houby - taky někdo nemusí pochopit, že je třeba to vařit, jak už se zmiňuje níže Maris - recept přece dáváš pro široký okruh, tak se musíš snažit, aby to bylo jasné každému
Maris: když budetete hodně míchat, tak se vám opečou.Mě se to vždy povedlo.
Ale já třeba na 3l hrnec dám přibližně 1kg brambor