Pytlácký točenec
Díky mnoha možnostem, jak naplnit masové rolky, můžeme toto jídlo připravit na sto způsobů. Dnes ochutnáme rolky z vepřového masa plněné cibulí, žampiony, špekem a uzeninou. Šťavnatá rolka podlitá výbornou šťávou podáváná s bramborami nebo rýží bude mít určitě úspěch.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 547 kJ / 1 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,78 g |
| Tuky | 128,67 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 198 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 29,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
Krok 2: Na maso poklademe očištěné a na plátky nakrájené žampiony, jednu oloupanou cibuli nakrájenou na půlměsíčky, část špeku nakrájeného na nudličky a několik hranolků klobásy (či vysočiny). Maso stočíme a upevníme buď párákem nebo omotáme provázkem.
Krok 3: V pekáčku rozpustíme máslo, orestujeme zbylý špek a druhou oloupanou a nakrájenou cibuli, pak vložíme masové rolky a necháme je na tuku zatáhnout.
Krok 4: Maso v pekáčku podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Pečeme při 200 °C doměkka.
Krok 5: Po upečení měkké točence vyjmeme, pekáček dáme na sporák a vařením zredukujeme výpek. Zbylý tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, rozmícháme dohladka a provaříme, podle chuti dosolíme.
Krok 6: Podáváme závitky podlité šťávou, jako příloha s hodí brambory nebo rýže.
Zveřejněno 31. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pytlácký točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGx7
Moje poznámka
Pytlácký točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGx7
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 6 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 8 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 18 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
Tvarohové lívance
boomgo před 3 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 4 hodinami
Tématické fráze:
točenec,
pytlácký závitek,
pytlácký plátek,
skořicové točence,
vepřový steak dřevorubec,
skořicové točenky,
točenky,
recept na zítřejší oběd,
pytlacky veprovy platek,
točenky recept,
tocence recept,
pytlácký steak,
pytlacke zeli,
pytlácké recepty,
pytlacky kureci platek,
pytlacky kureci steak,
vepřový točenec,
skořicový točenec,
tocence,
vepřový steak dřevorubec recept
Suroviny:
kýta vepřová,
žampióny,
špek uzený,
cibule,
klobása,
máslo,
vývar masový,
mouka hladká,
paprika sušená sladká
Komentáře (27)