Maso na ohni (hanger/flap steak)
Hanger steak je to jedno z nejlepších a nejchutnějších steakových mas, které na mladém býkovi či jalovici najdete. Je to výtečný kus masa na grilování. V Čechách se pro ní používá název "řeznická panenka" nebo "hovězí veverka".
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 573 kJ / 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 275 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře proleželý hanger steak očistíte od všech tukových vrstev a nabodnete ho na vidlici na opékání.
Krok 2: Maso opékejte nad rozžhavenými uhlíky a nenechávejte ho nad přímým ohněm (ideální je rozdělat oheň a až vyhoří dřevo a zůstanou uhlíky je ten správný čas).
Krok 3: Nechte maso zavřít z jedné strany cca 2 minuty a potom otočte. Dejte pozor, aby maso nezačalo moc hnědnout, nebo černat. Ideální je mít maso cca 5-15 cm nad uhlíky (dle intenzity žáru a pocitu). Doporučuji tuto fázi nepodcenit a pečlivě otáčet minimálně 1-2 krát za minutu. Po cca 8 minutách začne maso ronit slzy šťávy, které budou zasychat, to je pro chuť masa ideální. Nechte ještě cca 3-4 minuty maso nad ohništěm a je hotovo.
Krok 4: Dejte maso na talíř, posolte ho a nechte odstát cca 3 minuty.
Krok 5: Maso nakrájejte a přelijte šťávou, která z masa vytekla.
Zveřejněno 7. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maso na ohni (hanger/flap steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8M3
Moje poznámka
Maso na ohni (hanger/flap steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8M3
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 27 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 44 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
flap steak recept,
maso na ohni,
hovězí flap steak,
flamsteak,
hovězí flap,
maso na steak,
recepty na ohni,
hovězí veverka podle pohlreicha,
flapsteak,
hovězí na ohni,
hanger steak na grilu,
flamp steak,
vaření na ohni,
opékání na ohni,
maso v ohni,
hovězí steak na ohni,
uleželé maso,
co opékat na ohni,
flap steak na grilu,
z jakeho masa se dela steak
Suroviny:
steak hanger,
sůl
Komentáře (16)
Maris, děkuji za super odkaz
Ale už se delší dobu chystám kus hovězího zkusit,jen se mi protáčí panenky z ceny.Svíčkovou nemůžu,tu by mi doma snědli syrovou na tatarák.Jinak bych tuk také nesundavala,ale co já vím,dokud nezkusím,že?Pokud se rožní tímto způsobem,něco na tom bude.
Fantome,tedy tvé znalosti co se týče původu hovězího- smekám.
Moc pěkný recept a komentíky poučné
Jak vidím na komentářích s Fantomem, nepřišel k nám žádný břídil, ale vaření znalí odborník
http://beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/
beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/