Krůtí kebaby
Šťavnaté kousky krůtího masa, marinované v aromatické směsi bylinek a koření, jsou grilovány do zlatova a nabízejí lehkou a chutnou alternativu k tradičním grilovaným pokrmům. Ideální pro rodinné oslavy či přátelská setkání, krůtí kebaby přinesou na váš stůl svěží a zdravou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 182 kJ / 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,92 g |
Tuky | 44,14 g |
Vláknina | 32,80 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 383 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 63,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme zhruba hodinku v chladu odležet.
Krok 2: Pak vytvoříme 9 placiček, které po třech kusech napíchneme vždy na dvě špejle. Kebaby buď grilujeme nebo je připravíme v troubě. Použila jsem grilovací pánvičku, slabě potřenou olejem. Dobře se používá olej ve spreji.
Krok 3: Vhodnou přílohou je zeleninový salát a předvařené nakrájené brambory, lehce posypané hrubozrnnou solí a dodělané taktéž na grilovací pánvi.
Zveřejněno 8. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
Moje poznámka
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 6 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 11 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 12 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vafle
Leontinka73 před 1 hodinou
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 3 hodinami
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 3 hodinami
Domácí quiche
TotalMudla před 4 hodinami
Máslová krupková polévka
poirotka před 5 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 5 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 6 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 6 hodinami
Tématické fráze:
kebab,
jak se dělá kebab,
z čeho je kebab,
jak připravit kebab,
z čeho se dělá kebab,
jak naložit maso na kebab,
kebab z krůtího masa,
kebab recept,
kebaby,
jak zpracovat krůtí mleté maso,
jak naložit kebab,
recept na kebab,
krůtí maso recept,
dietní kebab,
krůtí recepty,
z jakeho masa se dela kebab,
recepty na kebab,
recept kebab,
jídlo kebab,
z jakeho masa se dela kebab
Suroviny:
maso krůtí mleté,
cibule,
česnek,
koření oregáno,
máta,
šťáva citronová,
olej olivový,
skořice mletá,
vejce,
sůl,
strouhanka,
olej
Komentáře (48)
Kebab se dělá s ořezáváného masa, ne z mletého. Mleté můžete použít na hamburger...
Kebab je turecké jídlo ja je de facto stejné ako řeckej gyros. Jenom pravej kebab je z kozího masa a gyros z jehněčho. A ani ten se nedělá z mletého masa!
Tenhle recept jsou jenom grilované placičky z mletého masa. Kolem kebabu to ani nešlo...
(A ke zbytkovejm receptům - jak někdo napíše v Poznámce, že našel v lednici zbytek ---- a potřebuje ho spotřebovat, proto "vymyslel" tento recept, zdrhám pryč.
Osobně se snažím hospodařit tak, abych zbytky neměla, ale to ať dělá každý, jak chce a jak si může dovolit. Co z potravin nepotřebujeme, to zkrátka nekupuju a jídelníček plánuju dopředu. Naučila jsem se to od mámy, protože nazbyt nebylo.
Merylas, omlouvám se, tvůj recept je perfektní a plus jsem ti dala mezi prvníma.
No a k tým zbytkovým receptom - ani ja nemávam zbytky v chladničke. Ani ja nebudem variť jedlo z jednej reďkovky, kúska papriky, lyžice včerajšej ryže, 2 cm lovečáku a 3 deka Nivy. Napriek tomu, že to môže byť chutné, pochybujem, že by som tým niekoho inšpirovala. Niektorí užívatelia recepty tohto typu pridávajú - jednoducho sa chcú s nimi podeliť.
A recepty od Merylas sú ďaleko vyšší level. Aspoň podľa mňa.
A recepty nováčků jsou opravdu většinou takové, které už tady jsou a proto nezaujmou. Neříkám ale, že vždy
Eliza: Všimla jsem si, že patříš mezi Ty, kteří vaří podle receptů bez fotek a tyto pak přidají. Je to
Co se týká těch "zbytkových" receptů, tak pro mě osobně moc velkým přínosem nejsou, protože kdybych je chtěla vyzkoušet, tak prostě nemám v lednici stejné "zbytky". A nakoupit všechny ingredience a použít z nich jen třeba nepatrnou část se mi zdá nehospodárné a zase mi vzniknou další "zbytky". A jinak se
Patricie:
Tvoje recepty nezklamou
Za sebe musím říct, že je tu řada receptů, které jsou velice dobré a průběžně je realizuji a fotím, pokud nemají obrazovou dokumentaci. Ale většinou se nejedná o nějaké novinky a nápady, takže se nikdo nemůže divit, že nemají komentáře...
No a zcela na závěr - NO COMENT - zrovna v případě této autorky jde o natolik ověřené a kvalitní recepty, že bych si je sama nedovolila srovnávat...
No a Maruško, pro krásný recept bod i ode mě.
Novopríchodzí neviem, či majú smolu - často nabiehajú s "opakovačkami", chronicky známymi receptmi, ktoré tu sú x-krát. (buchty orgazmus, so zakysanou smetanou, bublaniny, prešívaná deka, hrnkové buchty a perníky, hrk-hrk buchty, mäso zapekané so šľahačkou, mäso naložené v jogurte a potom vysmažené, tzv. čínske mäso - placičky - solamyl, vajce a pod.) Asi sú potom sklamaní, že ich recepty, pridané v dobrej viere, že zaujmú, neočarili...
Nevím, kdo je tady vyvolený a kdo není, já se považuji za běžnou uživatelku, vaření mě baví a snažím se tady přidávat to, co tady třeba ještě není. Snažím se důkladně vyhledávat. Nevkládám tady své výtvory, když třeba potřebuju zpracovat různé zbytky uzenin, sýrů atd z lednice. Máš pravdu, že je tady spousta receptů, nevím, proč zrovna tento tak zaujal. Mně se líbil, taky se mi líbí ty placičky na 2 špejlích a vím, že tady to ještě není. Dobře se to griluje nebo opéká a je to takové jídlo na léto. Je těžké říct a zhodnotit, který recept je lepší. Myslím, že pro každého je "lepší" něco jiného. Někdo má rád ryby, někdo zeleninu, někdo minutkovou přípravu . Každý si tady má možnost vybrat a najít to správné jídlo pro sebe a svou rodinu. Někdy se potřebuje nějaká rychlovka, někdy něco svátečního. Neřekla bych, že nově příchozí mají smůlu. Většinou ale vkládají recepty, které tady už jsou vícekrát, nebo tady taky dávají recepty děti a podle toho taky vypadají. Ale přijdou tady i takoví, kteří ihned od začátku zaujmou tím, co vykouzlí na talíři. Každý se může zaregistrovat a nabídnout své recepty ostatním a zase pro svou potřebu využívat recepty druhých uživatelů. Já to tak beru
Uveďte i konkrétní případ a třeba fakt objevíme něco, co se přehlédlo
Iljusa:
Hanka B.: Maris už odpověděla a souhlasím
Ilujsa-