Koblihy
Koblihy už dávno nejsou jen velikonoční pochoutka, ale dopřáváme si je, kdykoliv máme chuť na něco dobrého. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek vždy mile potěší naše chuťové pohárky.

Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a cukru a promícháme. Necháme v teple 10 minut odpočívat, než vzejde.
Krok 2: Do mísy prosejeme ostatní mouku a cukr, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme pružné těsto.
Krok 3: Těsto přikryjeme utěrkou (nebo potravinářskou folií) a necháme asi 40 minut v teple vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme přibližně na 1,5 cm síly a menší skleničkou vykrajujeme kolečka.
Krok 5: Na každé kolečko dáme doprostřed náplň a okraje objedeme mašlovačkou namočenou ve vodě, aby se dobře přichytilo vrchní kolečko těsta, kterým náplň zakryjeme.
Krok 6: Okraje koblihy důkladně prsty přitiskneme, aby náplň nevytekla. Před smažením koblihy necháme ještě asi 15-20 minut nakynout.
Krok 7: Koblížky smažíme v kastrole v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
Krok 8: Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Zveřejněno 1. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Moje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
koblihy,
koblihy recept,
recept na koblihy,
recept koblihy,
kobliha recept,
těsto na koblihy,
recepty na koblihy,
recepty koblihy,
vídeňské masopustní koblihy,
kobliha,
vídeňské koblihy,
koblihy recepty,
recept na dobré koblihy,
koblih,
jak se delaji koblihy,
top recepty koblihy,
jemné koblihy,
velikonoční koblihy,
koblihi,
koblyhy
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda
Komentáře (38)
K vaší reakci na Dara:
No, když je rcp blbě napsaný ("Pak už koblížky peču na oleji v kastrole") tak se nemůžete divit, že děvucha místo SMAŽENÍ ve vyšší vrstvě tuku to patrně pekla jen na trošce oleje. Ne každá kuchtička čte komentáře...