Koblihy
Koblihy už dávno nejsou jen velikonoční pochoutka, ale dopřáváme si je, kdykoliv máme chuť na něco dobrého. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek vždy mile potěší naše chuťové pohárky.
Ilustrační video
Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,86 g |
| Tuky | 49,30 g |
| Vláknina | 18,20 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,32 g |
| Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a cukru a promícháme. Necháme v teple 10 minut odpočívat, než vzejde.
Krok 2: Do mísy prosejeme ostatní mouku a cukr, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme pružné těsto.
Krok 3: Těsto přikryjeme utěrkou (nebo potravinářskou folií) a necháme asi 40 minut v teple vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme přibližně na 1,5 cm síly a menší skleničkou vykrajujeme kolečka.
Krok 5: Na každé kolečko dáme doprostřed náplň a okraje objedeme mašlovačkou namočenou ve vodě, aby se dobře přichytilo vrchní kolečko těsta, kterým náplň zakryjeme.
Krok 6: Okraje koblihy důkladně prsty přitiskneme, aby náplň nevytekla. Před smažením koblihy necháme ještě asi 15-20 minut nakynout.
Krok 7: Koblížky smažíme v kastrole v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
Krok 8: Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Zveřejněno 1. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Moje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Nejnovější recepty
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 51 minutami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 11 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza z rohlíků
zonoro před 20 minutami
Afrika řezy
hliboka před 38 minutami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Kvittecko před 1 hodinou
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 1 hodinou
Koka sušenky
habis před 2 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 3 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 3 hodinami
Tématické fráze:
koblihy,
koblihy recept,
recept na koblihy,
recept koblihy,
kobliha recept,
těsto na koblihy,
recepty na koblihy,
recepty koblihy,
vídeňské masopustní koblihy,
kobliha,
vídeňské koblihy,
koblihy recepty,
recept na dobré koblihy,
koblih,
jak se delaji koblihy,
top recepty koblihy,
jemné koblihy,
velikonoční koblihy,
koblihi,
koblyhy
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda
Komentáře (38)
K vaší reakci na Dara:
No, když je rcp blbě napsaný ("Pak už koblížky peču na oleji v kastrole") tak se nemůžete divit, že děvucha místo SMAŽENÍ ve vyšší vrstvě tuku to patrně pekla jen na trošce oleje. Ne každá kuchtička čte komentáře...