Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 778 kJ / 2 337 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,42 g |
| Tuky | 52,14 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 412 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 387,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem uvaříme krém:
Smetanu povaříme 5 minut spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě. Krok 3: Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem. Krok 4: Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou. Krok 5: Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.
Smetanu povaříme 5 minut spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě. Krok 3: Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem. Krok 4: Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou. Krok 5: Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský hřbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGWp
Moje poznámka
Pařížský hřbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGWp
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 5 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
tadeas.gabriel před 5 minutami
Pórková polévka
freynka před 7 minutami
Bábovka "rychlovka & rumovka"
Mettynka před 12 minutami
Krupicová kaše
Roobass před 18 minutami
Rychlá frankfurtská polévka
Zdvihal před 24 minutami
Zapečené křenové brambory
cookamater před 56 minutami
Kuřecí soté s brokolicí
Kdyzjehlad před 1 hodinou
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 2 hodinami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 5 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
pařižsky dort,
pařižsky salat,
srnčí hřbet s pařížskou šlehačkou,
srnčí hřbet s krémem,
srnci hrbet se slehackou,
srnčí hřbet recept,
recepty on line,
hřbet za studena,
srnci hrbet za studena,
recept naparizsky hřbet,
parisky hrbet,
parížský cokoladovy korpus recept,
srnčí hřbet ze šlehačky,
pařížské řezy s malinami,
šlehačkou hrbet,
jak se dela pařižsky krem,
srnčí hřbet plněný šlehačkou,
pařižsky řez,
recepty z čokolády,
jednoduchý rychlý srnčí hřbet
Suroviny:
vejce,
voda,
kypřící prášek,
mouka polohrubá,
cukr,
kakao,
smetana ke šlehání,
cukr,
čokoláda na vaření,
ztužovač šlehačky,
šlehačka,
čokoláda hořká
Komentáře (5)