Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřo-kachna se zelím z jednoho pekáče

Kuře ala kachna na zelí je lahodný recept, který vám ušetří čas, pokud nemáte čas na svatomartinskou husu, ale hodí se i na běžné sváteční dny. Perfektně se k němu hodí bramborový či hrnečkový knedlík.

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 65 min

75 min (10 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 723 kJ /
890 kcal
Bílkoviny6,48 g
Tuky85,02 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pekáči rozpustíme nakrájený špek nebo jiný tuk a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a necháme jí smažit do světle hněda, pak zalijeme vodou a promícháme - získáme konzistenci jako bešamel. Krok 2: Zelí trochu překrájíme, dáme do síta a prolijeme jednou vodou, necháme okapat, nastrouháme do něj bramboru a promícháme. Krok 3: Polovinu zelí rozprostřeme na dno pekáče na cibulový bešamel. Krok 4: Kuře rozporcujeme, osolíme a rozložíme na zelí. Potřeme ho zázvorem, dostatečně posypeme kmínem a rozprostřeme na něj druhou polovinu zelí tak, aby maso nebylo vidět. Krok 5: Přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 35 minut. Krok 6: Po této době pekáč vyndáme a maso vidličkou přesuneme navrch zelí, abychom docílili křupavé hnědé kůrčičky. Můžeme přilít ještě asi 100 ml vody a odkryté vložíme zpět do trouby na dalších 30 minut.

TIP: 7 oblíbených receptů na kuře

Zveřejněno 30. 7. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Upravený recept dělám od r.v2000, kdy vyšla kuchařka Frekvence 1, která mě inspirovala k vytvoření něčeho tak dobrého a téměř bez práce. Nenašla jsem žádný totožný recept!

Dobře to zvládnou uvařit začátečníci, proto jim recept taky věnuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgG2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgG2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jani, paráda!!:-p

rozmarynaH: Rozmarýnko, tak ty sis vybrala dokonce 2 moje recepty:-O to je pro mě teda čest-díky;-) Jinak mám radost, že jste měli chutný oběd a manželovi poděkuj:yes:

Milá Bi, tento recept jsem si stáhla už začátkem ledna a teprve v neděli jsem ho dělala. Paráda, moc nám to chutnalo. Udělala jsem jedinou změnu, do zelí jsem nakrájela na čtvrtkolečka jednu nohu čabajky (místo zázvoru). No, a jako přílohu jsem udělala tvoje "Jihočeské bosáky-drbáky". Dost jsem trnula, že to nevyjde, dělala jsem je poprvé v životě. Nedala jsem je vařit do vody, ale do páry (asi to vyjde nastejno). Nedělní oběd byl přímo festival chutí. Posílám pochvalu i od mého manžela.:-K

Hezký receptík:-p+10:yes:Mám ráda vaření v jednom hrnci:yes:Všechno tak krásně pustí"šťávičku"a v závěru vždy vyjde dobrá mňamina:-p

BIBI....:yes::yes::yes:ukládám a určitě brzo udělám...dík za tip:yes::yes::yes:

Bibinko,taky dělám tento recept,ale nepoužívám zázvor a ten bešamel.Tak příště ho vyzkouším takto.:-p:yes:

chocolate:To se teda na mne nezlob, ten můj recept nejen, že je napsán pro začátečníky, ale na těch podobných nikde nevidím stejný postup-například nikde, ani na jednom není dělán ten bešamel tu cibuli s moukou a ředěnou vodou s přidáním brambory, tak nejen zázvor-proto píšu, že je jiný:-(:-! Možná, že jsi ty podobné nečetla dobře, ale pokud by ti to vadilo, nechám ho klíďo, píďo vymazat, není problém, ale i admini říkali, že když recept není úplně totožný a je napsán svými slovy, je dobře, že je přidán-tak sorry:-)

Bibi sorry, ale doporučovala jsi tu prohlížeč téměř každé nové uživatelce a sama ho evidentně moc nepoužíváš, že?Tohle je sice skvělý, ale notoricky známý recept.Měřme všem stejně;-).
Spagi-ano, rozdíl je ve špetce zázvoru, to stačilo napsat pod recept.

Evina: jenže jsou to podobné recepty, nikoli totožné ;-)

Ono chce se jen naučit používat vyhledávač:-K

Provokatérko :-D:-D:-D, mňam ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
kuře ala kachna, pečené kuře ala kachna, oběd z jednoho pekáče, recepty z jednoho pekáče, kuře ala kachna recept, kuře jako kachna, frekvence 1 recepty, kachna se zelím, kuře a la kachna, kuro kachna, frekvence 1, recept na kuře ala kachna, obed se zelim, kure ala kacena, kachna plněna zelím, pekáč na kuře, pečené kuře se zelím v jednom hrnci, recept kuře ala kachna, recepty frekvence 1, frekvence 1 online

Suroviny:
kuře, zelí kysané, špek, cibule, mouka hladká, brambory, zázvor, kmín celý, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu