Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V troše vody rozmícháme droždí, lžičku cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. (Můžete ale z 60 g vody, droždí, 1/2 lžičky sladěnky a 80 g mouky udělat omládek a nechat ho 45 minut nakynout.)
Krok 2: Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. (Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.)
Krok 3: Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme.
Krok 4: Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme.
Krok 5: Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
Moje poznámka
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
Nejnovější recepty
Jednohubky s lososem a se španělskou sušenou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Himalájské řezy
Přidáno 3. 10. 2025 21:56:24
Grilované rybí souvlaki
Přidáno 3. 10. 2025 12:54:20
Plněné bramborové placky z kaše
Přidáno 3. 10. 2025 12:27:24
Koláč s cuketovou nádivkou
Přidáno 3. 10. 2025 11:55:18
Kapří hranolky s pučálkou
Přidáno 3. 10. 2025 11:22:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paštika z kuřecích jatýrek
Fabara před 3 hodinami
Křupavé bramboráky
radbastim před 5 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
gabikka před 7 hodinami
Dýně na kari s cizrnou a kokosovým mlékem
Danoouch před 7 hodinami
Jablečné řezy naší babičky
Jan Nemec před 10 hodinami
Hovězí plátky s taveným Hermelínem v brusinkové omáčce
Jan Nemec před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
jindrastec před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Macuna před 13 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Stefi.f před 13 hodinami
Lahodná játrová omáčka
ok1cmj před 13 hodinami
Tématické fráze:
buchty z remosky,
honzovy buchty,
honzovy buchty z remosky,
kynuté buchty v remosce,
buchty do remosky,
buchta z remosky,
remoska recepty,
peceni buchet v remosce,
honzovy buchty s tvarohem,
čím zahustit tvaroh do buchet,
recepty v remosce,
honzovy buchty recept s tvarohem,
honzovy buchty recept,
buchta do remosky,
kynuté buchty z remosky,
remoska buchty,
vaření v remosce,
pečené buchty,
ceske buchty v remosce,
honzovy buchty do remosky
Suroviny:
voda,
sádlo,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
tvaroh,
vejce,
cukr,
pudink bez vaření
Komentáře (98)
Cathleen, tebe patrí chvála!
Jinak, tohle je nejlepší těsto i na jablečný závin, už jiný ani nezkouším.
Kdo by to řek
Mám asi šedesátiletou remosku po mé rodičce (tehdy stála asi 1/10 měsíční mzdy)
Buchty peču bez nadkrývání a jsou OK
No, kdo by to řek, že letitá "babička" je furt lepší než teflonem potažená mladice, že
Teflonky jsou fantastické, že se dobře čistí, ale ani mně v ní nejde upéct dobrá buchta, lité řezy nebo správně chleba tak, jako v hliníkové
cathleen:
Tak abys je neměla svrchu už připálené a zespoda ještě syrové.....peklas už v ní někdy buchtu nebo buchty?
Jo jinak já buchty teda nikdy nepropichuju
Holky, moc vám všem děkuju za fotečky!
Vždycky se snažm udělat těsto nejen chutné, ale taky takové, aby se s ním dobře pracovalo. Nikoho netěší upatlané ruce a nedovřené buchétky
Na 500 g mouky:
25 g droždí
200 ml vody
66 g cukru
1+2/3 bal.cukru vanilkového
500 g mouky hladké
83 g sádla měkkého
špetka soli
-----------------------------------
Na kolik stupňů to mám prosím péct v elektrické troubě? A když bych chtěla dělat ten omládek, tak mám ty suroviny "odečíst" z těch dalších surovin nebo jsou naopak "navíc"? Děkuju
Jana Remkova:
A jinak omládek je báječná záležitost,už jsem ho vyzkoušela u jiného receptu a je to super
kdybych tak uměla trojčlenku