Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 558 kJ / 2 046 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,00 g |
Tuky | 131,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 570 mg |
Sodík | 640 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 9,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového oleje a dobře promneme, tak aby bylo maso pokryto směsí koření oleje a soli. Maso necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Kostky masa orestujeme na pánvičce, aby se maso zatáhlo, a necháme ho opékat do zlatavé barvy – často mícháme, aby se maso nespálilo.
Krok 3: Po opečení přendáme do hrnce a podlijeme trochou vody, tak aby maso bylo ponořeno jen do poloviny. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké (doba dle druhu použitého masa).
Krok 4: Jakmile je maso měkké tak přidáme kelímek sladké smetany, ve které rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Dobře promícháme a necháme provařit cca 10 – 15 minut. Na závěr velmi voňavou omáčku dle chuti a potřeby dosolíme. Podáváme s bramborem vařeným ve slupce nebo rýží.
Zveřejněno 7. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QAQ7
Moje poznámka
Vepřové po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QAQ7
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 1 hodinou
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 1 hodinou
Medovník originál
AndreaMachacova před 9 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 14 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 16 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 16 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 16 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 18 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 20 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 21 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 21 hodinami
Tématické fráze:
vepřové po řecku,
vepřove maso po řecku,
maso po řecku,
veprova kyta po recku,
krkovice po řecku,
kuřecí maso po řecku,
krůtí maso po řecku,
recka smes,
krutí po řecku,
veprove maso na recky zpusob,
vepřové na řecký způsob,
co nového v řecku,
vepřové kostky po řecku,
vepřová plec po řecku,
vepřové plecko recepty,
vepřová směs po řecku,
veprovepo,
kuřecí směs po řecku,
mlete maso po recku,
vepřový plátek po řecku
Suroviny:
krkovice vepřová,
koření na vepřové maso,
smetana na vaření,
olej olivový,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (26)
... super, jsem rád, že chutnalo
(ja mám maďarskú zmes na mäso)
Také mám např.z Řecka jedno origoš koření, ale právě proto, že ho pravděpodobně moc dalších lidí nemá, recept s ním bych sem nedala. Proto jsem takhle reagovala a psala.....
http://www.koreni-sindibad.cz/sortiment-smesi.html
To před tím jsem našla na Koření od Antonína, tak jukni
Ale tenhle, pokud ho chceme realizovat podle tvého receptu..... do Řecka se hned tak nepodívám a Prahu mám 250 km daleko....nedá se koupit někde na netu? Jinak je pro mě (a spoustu dalších z nás) recept bohužel bezcenný.
... tak to mám fakt za rohem