Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová všehochuť s anglickou slaninou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2,5-3litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 200 kJ /
1 482 kcal
Bílkoviny27,15 g
Tuky103,59 g
Vláknina44,27 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,22 g
Sacharidy100,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě přepůlíme, česnek prolisujeme. Krok 2: Brambory, mrkev a cuketu oškrábeme, z cukety vydlabeme dužinu se semínky a vše nakrájíme na drobnější kostičky, až na 1/2 mrkve, kterou si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 3: Kapustu si nakrájíme na širší proužky. Krok 4: Plátky anglické slaniny si nakrájíme nadrobno, v hlubším hrnci na rozehřátém tuku osmažíme a vyndáme stranou na pozdější použití. Krok 5: Do vysmaženého tuku po anglické dáme orestovat cibuli, až začne růžovět, přidáme nastrouhanou mrkev a chvilku zarestujeme, až začne hezky pouštět oranžovou barvu. Krok 6: Pak přidáme všechnu ostatní zeleninu, až na česnek a cuketu, přidáme všechno koření, rozdrobíme bujóny, zalijeme 2 litry vařící vody a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 10 minut. Krok 7: Přidáme cuketu a vaříme, až je všechna zelenina měkká na skus. Krok 8: Odstavíme z ohně, asi tak čtvrtinu zeleniny z hrnce vybereme bokem, všechno ostatní ponorným mixerem rozmixujeme, odebranou zeleninu vložíme nazpět a pokud je polévka hodně hustá, naředíme ji dle své představy. Krok 9: Přidáme prolisovaný česnek, dle potřeby dosolíme a podle toho, jakou kdo má polévku rád, můžeme přidat zakysanou smetanu. Já jsem rozdělila na dva díly, jeden byl bez a druhý se zakysankou. Krok 10: Na talíři ozdobíme zelenýma bylinkama, kostičkama osmaženého rohlíku nebo housky a posypeme osmaženou anglickou slaninou.

Zveřejněno 21. 9. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Při pohledu do ledničky mě napadlo, že by z těchto surovin mohla být celkem dobrá polévka- opravdu “byla“, nezbylo:-) Byly chutné obě verze. Trošku jsem si ji vylepšila- měla jsem přes noc namočené sušené hříbky ke kuřeti, tak jsem vyluhovanou hříbkovou vodu tady upotřebila. Polévka dostala krásně voňavý nádech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7kz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7kz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

lenka.janatkova: Leničko,ano,opravdu byla sytá,děkuji:-8:-KNebyla to taková ta"naplánovaná"polévka.Potřebovala jsem nějak zužitkovat zbytky surovin:-)

Zajímavá a určitě hodně sytá polévka. :-)

varilamyskakasicku:Děkuji Ti myško:-)):-K

Opět krása:-K;-):yes:

1974andrea:Děkuji:-KKdyby můj věděl,co tam všechno je:-Otak by to nepolknul:-/Hlavvně proto ten mix a slanina;-)šidit se musí:-8:-D

Polévka jak se patří, moc pěkné Aničko:-p:yes:

Nejsem žádný cymprlich:-)ale ty komentáře od Vás všech mě vždycky moc potěší:-8Díky:-K:-K

Opět Aniččina polévečka, která by u nás nezklamala:yes:

Moc pěkná pestrá polévka :yes::-K.

Anna Kocikova: Jasně, Ani, až budeš potřebovat helfnout, tak dej vědět, mám to co by šutrem dohodil a zbytek po nové dálnici dojel ;-):-K

Petra Ku.:Neříkej dva x,nebo Tě vezmu-nééé už teď Tě beru za slovo;-):-D:-D

:-))Děkuji za moc milé komentíky;-):-K
Cérečky máte recht;-)ten detail může být i k nějaké máčence,dala jsem na Vás a pořadí fotek jsem přehodila:-)):yes:
Bibinko-já polívčičkuju už hrozně dlouho;-)jen jsem Ti nechtěla chodit do zelíčka:-Otam chodí Pepíček a já jsem Anička:-D:-DDíky Ti;-)

Aničko, už jsem ti to psala myslím u více receptů - hlásím se k tobě na stravu :-) Jeden recept lepší než druhý! A budu hodná, budu ti doma i pomáhat, aby sis šetřila ručky, aby mohly tvořit další nádhery! :-)

spagetka:souhlasím..navíc je tam vidět i ten krásný talíř:-):-8:-K:yes:
a na polévečku mám chuť..sem s ní;-):-D:yes:

Paráda :-p:-p:yes::yes: (jen se mi víc líbí druhá fotka, je z ní víc vidět, jak polévka vypadá, ale to je jen můj názor);-)

Aničko, že by si se dala taky na polívčičky:-? a tato bude dobrá, dávám ti 1.bod:yes:

Aničko sluníčko:-), to je hodně zajímavá a určitě chutná improvizace.Krásně popsaný recept a nádherná fotka:yes:.+2

Tématické fráze:
recepty s anglickou slaninou, brokolicová polévka s anglickou slaninou, anglická slanina recept, recept s anglickou slaninou, cuketová polévka s anglickou slaninou, recepty z anglické slaniny, cuketová polévka se zakysanou smetanou a anglickou, brokolicová polévka se zakysanou smetanou a s anglickou slaninou, polevka s anglickou slaninou, recepty z anglickou slaninou, zampionova polevka s anglickou slaninou, cuketova polevka s angluckou, recepty s anglickou, polevka z anglicke slaninou, slaninové čipsy, polévka papriková s anglickou slaninou, kremova hribkova polevka, recept anglickou slaninou

Suroviny:
sádlo, slanina anglická, cibule, mrkev, kapusta, cuketa, česnek, bujón zeleninový, paprika sušená sladká, kmín drcený, pepř mletý, smetana zakysaná, sůl, čerstvé bylinky, krutony

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu