Dýňové zelí
Milujete zelí? Cuketové, cibulové, kedlubnové, ale třeba i dýňové. Pojďte si s námi připravit tuhle výbornou variantu z dýně hokaido, budete překvapeni jeho nasládlou chutí. Hodí se jako příloha všude tam, kde běžně používáte kysané zelí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 123 kJ / 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,42 g |
Tuky | 18,47 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmY8
Moje poznámka
Dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmY8
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 9 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 2 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 2 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 4 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 4 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 5 hodinami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 5 hodinami
Tématické fráze:
dýňové zelí,
recept na dýňové zelí,
dynove zeli recept,
dýňové zelí recepty,
zelí z dýně hokaido,
zelí z dýně,
zelí z máslové dýně,
recepty dýnové zelí,
dýňový zelí,
dinove zeli,
recept dýňové zelí,
dýnové recepty,
zamražená dýně,
dýňovézelí,
dýňová zelí,
dýně jako zeli,
recepty na dýňové zelí,
hokaido zelí,
dynove zeli,
dýňové zelí hokkaido
Suroviny:
dýně hokkaido,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (23)
Dýni nastrouháme nahrubo,přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pokmínujeme, podlijeme troškou vody a přidáme na másle (sádle) osmaženou cibulku, trochu octa dle chuti a sůl dle chuti. Dusíme do měkka (cca 20 min). Ve šlehačce rozšprudlovat hl.mouku a zelí zalít tak, aby hmota byla tak akorát - ani hustá ani řídká
Rozdíl mezi dýní Hokkaido a jinou dýní je v tom, že z dýně Hokkaido je zelí rychleji hotové, tedy pozor, aby se moc nerozvařila, já dělám většinou z máslové dýně a jde rovněž, ale jak píši - když jsem dělala z Hokkaido, byla jsem překvapena, jak rychle bylo měkké.
Takže kľudne použi akúkoľvek tekvicu, bude to dobré
máš další bodík ode mě,páč se mi ukrutně líbí ta barvička zelíčka