Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 864 kJ / 1 401 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 109,93 g | 
| Tuky | 100,24 g | 
| Vláknina | 4,35 g | 
| Cholesterol | 270 mg | 
| Sodík | 2,08 g | 
| Sůl | 5,03 g | 
| Sacharidy | 13,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky. Potom přidáme na plátky nakrájené okurky, podlejeme vodou a dusíme téměř doměkka.
	Krok 2: Šťávu dochutíme kečupem, případně dopepříme a dosolíme a dodusíme. Nakonec ji zahustíme moukou a provaříme. Podáváme s rýží či bramborovou kaší.
Zveřejněno 30. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Břeclavské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XY3
Moje poznámka
					
				
Břeclavské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XY3
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 29 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 30 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 34 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							břeclavský řízek, 
						
						
							jak nakrájet maso na řízky, 
						
						
							břeclavský plátek, 
						
						
							břeclavský řízek recept, 
						
						
							břeclavská pečeně, 
						
						
							břeclavský vepřový řízek, 
						
						
							břeclavské maso, 
						
						
							břeclavský vepřový plátek, 
						
						
							recepty breclavsky rizek, 
						
						
							rizky, 
						
						
							břeclavské okurky, 
						
						
							jaký maso na řízky, 
						
						
							kupa řízků, 
						
						
							břeclavský plátek s rýží, 
						
						
							breslavske rizky recept, 
						
						
							břeclavske vepřového masa, 
						
						
							breclasky rizek, 
						
						
							břeclavské plátky, 
						
						
							ottova kuchařka řízky, 
						
						
							břetslavský řizek
						
					
						Suroviny:
						
							kýta vepřová, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							cibule, 
						
						
							hořčice plnotučná, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
	
Komentáře (40)
Každý lišák chválí svůj ocas...
Mám ověřeno, že domácí výrobky (především uzenářské) spíše chutnají většinou těm, co je připravili - a proč ne, že
U nás, vzhledem k nabídce na trhu, se stravovací zvyklosti "tragicky" změnily po Sametu:
Už nekvasím zelí, nezavařuju okurky, řepu, kompoty (až na výjimky), čalamádu, papriky, rajčata, jabka na štrúdl, nemrazím zeleninové směsi ani chrásty. Sám dělám mošt a zavařuju akorát džemy, pár kompotů..., a samojediný si je potom taky sním
A ten kečup?
No, na HEINZe mi nešahejte
A já su ten, co vařil
Ne, jsem totálně vytočená, co si to dovoluješ mi kritizovat fotku?
Cháááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Se z tebe picnu!
ale jinak to vypadá mooc dobře