Dušený králík na houbách a pórku
Tradiční české maso v moderně laděné úpravě. Králík dušený s lesními houbami a pórkem nabízí skvělou kombinaci chutí, která potěší milovníky domácí kuchyně i gurmány. Lehké, zdravé a přitom syté jídlo, které voní po lese.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 608 kJ / 1 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,10 g |
| Tuky | 106,98 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 14,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka částečně vykostíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme na sádle.
Krok 2: Maso vyndáme a ve výpeku osmahneme drobně nakrájenou slaninu. Pak vložíme houby, opepříme a přidáme kmín. Vrátíme maso, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka (můžeme buď v tlakovém hrnci, nebo v troubě).
Krok 3: Nakonec přidáme nakrájený pórek a dál dusíme.
Krok 4: Vyndáme maso a omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě provaříme.
Krok 5: Podáváme s přílohou podle chuti, třeba s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený králík na houbách a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BEj
Moje poznámka
Dušený králík na houbách a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BEj
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 11 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 29 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 47 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Tématické fráze:
králík na houbách,
králík dušený,
dušený králík,
duseny králík recepty,
králík v tlakovém hrnci,
králík pórek,
králík na zelenině a houbách,
králík v houbové omáčce,
králík s houbami,
kralik na houbach a zelenine,
králík recept,
jak nejlépe připravit králíka,
králík na houbové omáčce,
dušený králík v tlakovém hrnci,
králík a pórek,
omáčka z králíka s houbami,
kralik se houbami,
kralik duseny v tlakovem hrnci,
duseny kralik na divoko,
kralik omacka houby
Suroviny:
králík,
slanina anglická,
houby,
pórek,
vývar masový,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
mouka hladká
Komentáře (29)
Neskutočne dobré papaníčko
voňavý bude a šťavnatý