Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na špeku a růžičkové kapustě

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 427 kJ /
2 014 kcal
Bílkoviny198,69 g
Tuky90,26 g
Vláknina39,35 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 1,67 g
Sůl3,75 g
Sacharidy85,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci sádla osmahneme krájený špek a na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Krok 2: Přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme a také osmahneme, aby se maso zatáhlo. Zalijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Krok 3: Zahustíme polohrubou moukou, rozmíchanou ve vodě - ne příliš hustě, jen jako šťávu a povaříme alespoň 20 minut. Krok 4: Během varu přidáme očištěné půlky kapustiček, dosolíme podle chuti a dovaříme. Těsně před vypnutím ještě dochutíme rozetřeným česnekem. Krok 5: Podáváme s mačkanými bramborami, ozdobené osmaženým hřebínkem slaniny.

TIP: Růžičková kapusta v naší kuchyni

Zveřejněno 5. 11. 2011

Poznámka autorky cathleen

Tuhle úpravu hovězího masa s růžičkovou kapustou máme moc rádi, dělávala ji už naše maminka.

Hodně podobný recept tu má magdalenka (přidávám do podobných), jen z "lepšího" masa :-)) a trochu jinak ochucený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E6Xv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E6Xv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Růžičkovou kapustu ve své kuchyni používám a pokud bych připravila podle tohoto receptu, tak bych si pochutnala. :yes: Mimo sezónu používám růžičkovou kapustu mraženou. :-K

cathleen: krásný recept i fotky - maso tam je, vidím ho ;-):-)):yes:+16

;-)cathleen:;-):-D:yes::yes:

spagetka: spagi, mám tam jen tři fotky:-D:-D A počítat, myslím, netřeba - že je tam maso, vidět je a já dělala fotku k receptu tak, aby byla srozumitelná a pokud možno i hezká. Proto si nemůžu narvat plný talíř:-D:-D
Jsou to jen planý řeči lidí, kteří chtějí šťourat. Víc k počtu kousků masa nemám (a nechci) co říct:-p

:-p mňam, hned bych si dala:-K

cathleen:Musíš uznat že na té 4.fotce se to líp počítá, no a kdo tam nedorazí a nespočítá....;-);-):-D:-D:-D:-K:-K

danka::-O špatně vidíš? Já na fotce vidím rovnou 4 kousky masa:-))

Kampak se z fotek autorčiných ztratilo to hovězí maso? V receptu je udáno, že 3/4 kg??? Vidno pouze brambory, kapustu a špek.

Takže vím, co mám zítra vařit:-p:yes: Jen jestli bude ta růžičková kapusta:-S

Výborné ingredience a tím pádem musí být recept veliká mňamka. Dávám bodík a ukládám:-K:yes:...+1

Vydařená chutná bašta:-p+10:yes:Mňam;-)

nemohla jsi dát echo, že tu budeš mít takový parádní receptík s růžičkovou kapustičkou:-S:-? včera jsem měla v ruce pytlík s růžokapustou, v kauflandu a za hubičku, jenže jsem neměla žádný nápad, tak jsem ho vrátila zpět..čert aby to...:-S:-D:-D:-D:-D
krása veliká:-K:-K;-):yes:

Cathleen, moc chutný recept kouká z pěkných fotek, to stojí za vyzkoušení-zajímavé. Dávám 8. bod:yes:

Krása, recept i fotka :-p:yes:

Růžičkovou kapustu moc nedělám, musím to napravit, protože rcp vypadá dobře :-*:yes:+

Ten špek sa tam vyslovene pýta...:yes:

Pěkný recept, krásné fotky:-*
Já masožravec bych nejraději hrábla pro kousek masa, někde se tam schovává:-D;-):-K:yes:

Jo můžeme oba recepty, jak od Magdalenky, tak i tenhle :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí s růžičkovou kapustou, uprava ruzickove kapusty, hovezi maso s ruzickovou kapustou, hovězí na špeku, recepty na úpravu růžočkovékapusty, recept na úpravu růžičkové kapusty, hovezi na kapuste, recepty na úpravu růžičkové kapusty, hovězí maso růžičková kapusta, hovězí na slanině s růžičkovou kapustou, recept na úpravu růžičkové růžičkové kapusty, hovězí maso v kapustě, řůžičkové kapustičky dle polreicha, hovězí maso s kapustičkami, ružícková polévka, růžičková kapusta-úprava, hovezi krk na speku, recepty hovězí na špeku, růžičková kapusta v pomalém hrnci, maso v ruzickove kapuste

Suroviny:
maso hovězí, špek, kapusta růžičková, cibule, sůl, pepř mletý, česnek, vývar hovězí, sádlo, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu