Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 676 kJ / 2 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,18 g |
Tuky | 85,96 g |
Vláknina | 63,95 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 18,26 g |
Sůl | 45,15 g |
Sacharidy | 234,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.
Krok 2: Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne podlejeme a dusíme cca 15 min.
Krok 3: Ryžu pár minút povaríme vo vode - cca 10 min, scedíme.
Krok 4: Na pekáč rozložíme polovicu kapusty, posypeme ryžou, poduseným mletým mäsom, pokladieme kolieskami klobásy, prikryjeme druhou polovicou kapusty. Povrch prelejeme kyslou smotanou, môžeme v nej rozmiešať mletú červenú papriku a zvoľna pečieme cca 80 minút, najprv pod alobalom.
Krok 5: Niekedy ešte jednu cibuľu nakrájam a zamiešam do kapusty, príp. pridám korenie. Miesto ryže robievam aj s krúpami.
Zveřejněno 29. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Moje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Nejnovější recepty
Tartaletky s krémem z marshmallow
Přidáno před 28 minutami
Jednohubky s mašličkou
Přidáno před 36 minutami
Bramborové krokety s Polickým uherákem
Přidáno před 44 minutami
Řezy s motýlkem
Přidáno před 13 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 8 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 10 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 10 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 11 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 12 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 13 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 13 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 13 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 13 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 14 hodinami
Tématické fráze:
jednoduché recepty,
sedmihradské zelí,
kološvárské zelí recept,
zelí,
jednoduchý oběd,
jak se vaří zelí,
jak se vaří rýže,
recept sedmihradské zelí,
recepty zakysané zelí,
jak se vaří kapusta,
jednoduché obědy,
sedmihradské maso,
jednoduchy recept,
recept na sedmihradské zelí,
sedmihradský zelí,
jednoduché recepty z masa,
recepty jednoduché,
sedmihradske,
kym čim zeli,
oběd z rýže, masa a zelí
Suroviny:
maso vepřové mleté,
zelí kysané,
klobása uzená,
cibule,
česnek,
pepř,
paprika sušená sladká,
rýže,
sádlo,
smetana zakysaná
Komentáře (38)
spíš aby sem pak nevytvořila rejžu tuhou jak po vije od jágra
V podstate si myslím, že diabolky by to neboli, varí - pečie sa to pomaly a relatívne dlho. Buď priekopník! Máš to pod alobalom beztak najprv, mletému mäsu to je jedno a keď ochutnáš, aké to je na skus (tie diabolky), uvidíš.
Nemám preštudované u ostatných receptov, či predvárajú...
Maj sa krásne, diabolkám zdar!