Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vitrážové perníčky

Perníčky s vitráží jsou roztomilý nápad na ozvláštnění zdobených perníčků. Představte si, jak se budou vyjímat perníčky s průhlednými okénky třeba na vašem vánočním stromku. Netradiční a navíc chutná ozdoba.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba vypracování těsta v pekárně

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba vypracování těsta v pekárně)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 689 kJ /
5 662 kcal
Bílkoviny131,33 g
Tuky121,24 g
Vláknina24,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 7,16 g
Sůl1,20 g
Sacharidy999,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuk s medem rozpustíme v mikrovlnné troubě. Necháme zchladnout a vyšleháme. Nalijeme do domácí pekárny. Krok 2: Vsypeme sypké suroviny a spustíme program těsto. V čase, kdy je v programu etapa na kynutí (což se perníčků netýká), nastavíme tento program ještě jednou a necháme jen propracovat. Pokud by se zdálo těsto hutnější, lze přidat případně lžíci oleje. Pak ho můžeme buď hned zpracovat a nebo nechat libovolně dlouho odpočívat. Krok 3: Po odpočinku vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Do každého vykrojíme nějaký motiv - srdíčko, kytičku. Přeneseme na pečicí papír (jinak by se potom vitrážka přilepila). Krok 4: Do vykrojených okýnek nasypeme podrcené bonbony a necháme klasicky upéct v předehřáté troubě na 180 °C. Je nutno nechat zchladnout po upečení na plechu, aby vitráž ztvrdla.

TIP: Jak vyrobit perníčky s dřevěným dekorem

Zveřejněno 19. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vitrážové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AQVz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vitrážové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AQVz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mamko já mam na ty perníčky chuť ještě je cejtim z trouby :-D

Betyna:jasně, máš je krásné....:yes:

+1 po vyzkoušení - použila jsem moje oblíbené těsto a obyčejné tvrdé bonbóny z Tesca za 15,- rozpouštěly se výborně! Myslím že nebudu ani dál zdobit bílkovou polevou, líbí se mi takhle "nahaté", dovolím si přidat fotku

mirca75: tééda miruš:-O ty je máš krááásnýýý:yes::yes::yes:
já se kvůli dortu k tomu dozdobení vůbec nedostala:-8
to je fuk, že jsou z jinýho receptu.
jsou to perníčci?
jsou!
maj vitrážky?
maj!
takže pohoda a pochvala:yes:;-)

Srettko:-) letos jsem si u velikonočního pečení hrála a využila jsem Tvůj tip na vitráže;-). Koledníci koukali jako z jara a byla jsem nazvána silně, ale krásně praštěnou;-):-D. Ale mě to neva.... Těsto jsem použila své (lety ověřené:-8), tak jestli nevadí, přidám Ti pár fotek a boďku č. 9.

úžasný nápad! :-O

:-):yes: super :-K

Sretti, nikdo ti nemůže vyčítat, že tě nenapadlo hledat okýnko. A aspoň tu fintu fň teď na podruhé stihli další lidé ;-).

koukám,že už tu něco podobného je, ale ať se propadnu do západního německa, že jsem to nenašla,ikdyž jsem opravdu hledala:-(
ale jako vitráže,jak o tom píšou na netu a né s okýnkem:-/

moc pěkné vitráže;-):yes:+1

Skvělý nápad i provedení :yes::-K.

Tak to nemá chybu, POsílám bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
perníčky s bonpari, vitrážové cukroví, perníčky bonpari, vytrážové perníčky, vitrážkové perníčky, perníčky recept, vitrážové perníky, vitrážový dort, perníčky s bompary, jak upect vitrazove perniky, perníky s bonpari, pernicky, recept na perníčky, vitrážové pečení, perníčky s bon pari, perníčky a bonpari, vitrážkové linecké, vitrážkové sušenky, perníčky s vitrážky, pernicky s vitrazemi

Suroviny:
tuk hera, med, vejce, mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, olej, bonbony

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu