Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijská kachní prsa

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Krok 2: Mezitím na rozpáleném oleji (ne sezamovém) opečeme pokrájenou zeleninu s houbami, kterou mícháme cca 8 - 10 minut na skus, přidáme posekaný česnek a zalijeme sójovou a rybí omáčkou rozmíchanou se škrobem. Ochutíme sezamovým olejem, popř. dosolíme. Krok 3: Maso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů a nasucho opékáme do hněda a pak obrátíme a opečeme i z druhé strany. Poté vložíme na pekáčku do rozpálené trouby na 200°C a pečeme ještě 15 minut. Krok 4: Maso nakrájíme na plátky a podáváme na zelenině s rýží nebo nudlemi.

Zveřejněno 20. 12. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9LZz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9LZz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Chutnalo i bez citronové trávy, kterou jsem nesehnal. Postup jsem trochu změnil. Nejdříve jsem opekl maso a až pak dělal zeleninu. Než se maso dopeklo v troubě, byla zelenina hotová.

Dnes budu vařit, vypadá to luxusně :-) , dám pak vědět a díky za bezva recept.

rebeka:Nadi díky:-K, dá se takhle připravovat i kuřecí nebo ryba, pokud bys neměla kachní prsa;-)

ach:-O:-O tahle krása mi unikla:-//
nádhera:-K:-K:-*:yes::yes:

Moc vám všem děkuji, že jste si našli chvilku pro přečtení mého receptu a za hodnocení:-K:-8

Nedávno jsem si tento recept dala v čínské restauraci a byl vynikající.A myslím si podle ingediencí co tady píšeš,by mohl být hodně moc podobný.Dávám do záložek a brzy vyzkouším.Za to ti patří :yes: a + bodík

Recept se mi moc líbí;-):yes:

To by mi moc chutnalo;-):-p:yes:

:-p:yes:pekny recept

Hezké:-p:yes:

Klariska:Díky moc:-K, mám ráda také barvy na talíři;-)

Nádhera, Andrejko, to lákavě vypadající zeleninové lůžko podzimních barev mě dostalo :yes::-K.

Mňam :-p:yes:

Tématické fráze:
kachna recepty čínské kuchyně, kachní prsa, kachní prsa s rýží, kachni prsa recept, kachni prsa čína, kachní prsa čínská recept, čína z kachních prsou, čínská kachní prsa, kachní prsa po čínsku, kachna s rýží, kachní čína, čínská kachna recepty, kachni prsa recepty, kachna s rýží recept, smazena kachní prsa, kachni prsa na činsky zpusob, čínské recepty kachna, kachní prsa s nudlemi, kachní prsa s rýží recept, recepty kachní prsa

Suroviny:
prsa kachní, tráva citronová, mrkev, cuketa, zelí bílé hlávkové, paprika čerstvá červená, shiitake sušené, česnek, omáčka sojová, omáčka rybí, olej sezamový, sůl, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu