Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Na tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo houskový knedlík.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 607 kJ / 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,89 g |
Tuky | 33,62 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 241 mg |
Sodík | 3,37 g |
Sůl | 8,35 g |
Sacharidy | 43,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso ale vejce, stačí zalít vodou s bujónem. Omáčku na mírném příkonu tepla dobře provaříme zhruba 20 minut.
Krok 2: Pak omáčku zjemníme smetanou a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 3: Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.
Krok 4: Jako přílohu připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem a nebo s vařeným vejcem.
Zveřejněno 27. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ36
Moje poznámka
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ36
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 7 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 5 hodinami
Tématické fráze:
fazolky na smetaně s hovězím masem,
fazolky na smetaně s hovězím,
fazolky na smetane,
hovězí maso s fazolovými lusky,
fazolky na kyselo s hovezim masem,
omáčka ze zelených mražených fazolek,
nejlepší fazolky na smetaně,
hovězí maso s fazolkami na kyselo,
zelené fazolky s hovězím masem,
sterilované fazolky na smetaně,
hovězí s fazolkami na smetane,
fazolové lusky s hovězím masem,
fazolky na smetaně s masem,
fazolové lusky na smetaně s hovězím masem,
fazolové lusky s masem,
fazolová omáčka s hovězím masem,
fazolové lusky na smetaně s masem,
hovězí s fazolovými lusky,
fazolky s hovězím,
fazolky s hovězim masem
Suroviny:
hovězí zadní,
fazolky sterilované,
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
cukr,
sůl,
ocet
Komentáře (12)
netuší, oč přichází, je to lahoda