Králík na česneku a hořčici
Hledáte recept na nedělní oběd, se kterým není moc práce a pochválí ho celá rodina? Vyzkoušejte králíka na česneku s dijonskou hořčicí. Není to zrovna česká klasika, ale kombinace jemného masa s výraznou omáčkou je prostě neodolatelná.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 494 kJ / 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,34 g |
| Tuky | 62,82 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 177 mg |
| Sodík | 947 mg |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 52,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Paličku česneku rozdělíme na stroužky a oloupeme. Jednu polovinu stroužků nasekáme, druhou polovinu nastrouháme najemno.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso osolíme a zprudka opečeme v kastrolu na sádle dohněda.
Krok 3: Vypneme plotýnku a do výpeku přidáme dijonskou hořčici, kostku cukru, nastrouhaný a nasekaný česnek. Necháme česnek rozvonět a podlijeme vývarem.
Krok 4: Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejméně hodinu přikryté a poté nejméně 30 minut odkryté. Maso hlídáme a podléváme. Smetanu ke šlehání vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu.
Krok 5: Připravíme jíšku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme.
Krok 6: Měkké maso vyjmeme, do vypečené šťávy seškrábeme všechny přípečky ze stran kastrolu, zahustíme jíškou naředěnou trochou vody a provaříme aspoň 15 minut.
Krok 7: Do výpeku nalijeme smetanu a promícháme.
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na česneku a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZvK
Moje poznámka
Králík na česneku a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZvK
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 10 minutami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 17 minutami
Koláč s banánem a vůní kokosu
ivdu22 před 21 minutami
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 2 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 7 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 8 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 11 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 13 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 13 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 14 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 14 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty pohlreich,
pečený králík na horcici,
králík recepty podle pohlreicha,
pečený králík pohlreich,
jak naporcovat králíka,
recepty králík pohlreich,
pečený králík na česneku,
králík recept pohlreich,
králik podle pohlreicha,
kralík na hořtici,
pohlreich králík,
králík pohlreich,
pečený kralik s hořčicí,
nutrie recepty,
králík recepty,
recepty na králíky,
králík recepty podle dity,
recept na králíka pohlreich,
králík dle pohlreicha,
kralici stehna na horcici
Suroviny:
stehno králičí,
česnek,
hořčice dijonská,
cukr,
sádlo,
vývar masový,
smetana ke šlehání,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (33)
Už se těšíme až bude hotový, protože tady nádherně voní
ten základní výpek je sám o sobě dost dobrej,takže klidně s tou smetanou šetřete