Srnčí medailonky
Srnčí maso je kvalitní a nabízí všechny výhody, které zvěřina přináší. Při správné úpravě a vhodném koření se z něj stává skutečný gurmánský zážitek. Pokud budete mít příležitost, dejte srnčímu na talíři šanci — rozhodně nebudete litovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 343 kJ / 82 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,24 g |
| Tuky | 0,84 g |
| Vláknina | 6,22 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svíčkovou nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme klouby prstů.
Krok 2: Z obou stran maso posolíme, okořeníme směsí na divočinu i kořením chilli a šípek.
Krok 3: Zakapeme v misce olivovým olejem a necháme odležet nejlépe přes noc.
Krok 4: Poté maso zprudka opečeme z obou stran na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem. Po opečení maso vyndáme z pánve a uchováme v teple.
Krok 5: Do výpeku přidáme obě oloupané, najemno nakrájené cibule a orestujeme je. Přidáme papriky zbavené semínek, nakrájené na proužky, a opékáme asi 2 minuty. Poté vrátíme maso a vše krátce společně prohřejeme.
Krok 6: Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 7. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ3K
Moje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ3K
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 19 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 19 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 4 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 6 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 6 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 7 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 7 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 7 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 7 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 7 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 8 hodinami
Tématické fráze:
srnčí medajlonky,
medailonky ze srnčí kýty,
jeleni medailonky,
srnčí recepty,
jelení medailonky recept,
medailonky ze srnciho,
recept srnči,
srnci,
medailonky z divočiny,
srnčí recept,
srnčí panenka,
srnčí kýta medailonky,
srncni medailonky,
jeleni medajlonky,
srnčímedailonky,
medailonky z koloucha,
srnci medialonky,
srnci panenka recept,
srnči medajlonky recept,
srnčí medailonky s brusinkovou omáčkou
Suroviny:
svíčková hovězí,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
cibule bílá,
cibule červená,
koření na divočinu,
koření chilli a šípek,
sůl,
olej olivový
Komentáře (22)
spagetka:
Andrejko-divočina - bobkový list,nové koření,pepř a někdy jalovčinka .Rozdrtit či rozemlít.Lze snad i koupit.