Domácí Moravanka od babičky
Spousta z nás si neumí představit bramborový salát bez Moravanky. Tuto sterilovanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu snadno připravíte doma. Máte-li raději pikantní chuť, přidejte do každé sklenice feferonku.
Suroviny pro 1 dávka
asi 8 větších sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 811 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,57 g |
Tuky | 22,59 g |
Vláknina | 173,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14,69 g |
Sůl | 36,08 g |
Sacharidy | 388,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer, mrkev a kořen petržele očistíme, nakrájíme na kostičky, zalejeme vodou, aby byla zelenina ponořená a vaříme do poloměkka, asi 20 minut. Zeleninu scedíme a vývar ponecháme, 1 litr odložíme na nálev.
Krok 2: Připravíme nálev. Do scezeného vývaru přidáme ocet, sůl, cukr, sacharin, bobkový list, promícháme a přivedeme k varu. Dále již nevaříme.
Krok 3: Papriky a cibuli očistíme, nakrájíme také na kostičky, stejně tak i okurky, přidáme hrášek a spaříme zbylým vývarem. Veškerou zeleninu smícháme a necháme přes noc ustát.
Krok 4: Druhý den plníme zeleninu do čistých sklenic, hrdlo otřeme utěrkou a zaléváme nálevem.
Krok 5: Jakmile sklenice máme dobře uzavřené, vkládáme je do hrnce s vroucí vodou a takto je sterilizujeme na 90 °C asi 10 minut.
Zveřejněno 13. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí Moravanka od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J70J
Moje poznámka
Domácí Moravanka od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J70J
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
nakládaná zelenina moravanka,
sterilovana zelenina moravanka,
recept moravanka,
bramborový salát z moravanky,
čalamáda moravanka,
zelenina moravanka,
moravanka recept,
nakládaná zelenina do bramborového salátu,
moravanka,
recept na moravanku,
sterilovana moravanka,
moravanka zelenina,
moravanka čalamada,
domaci zelenina do salatu,
nakládaná moravanka,
salat moravanka,
moravanka salat,
domácí sterilovaná zelenina,
domácí nakládaná zelenina,
sterilizovaná zelenina moravanka
Suroviny:
celer,
mrkev,
petržel,
paprika čerstvá červená,
cibule,
okurky sterilované,
hrášek mražený,
vývar masový,
ocet,
sůl,
cukr,
sacharin,
bobkový list
Komentáře (9)