Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa na česneku se sýrem

S létem přichází i sezóna cuket, zeleniny, kterou zkraje léta netrpělivě vyčkáváme, avšak při jejich bohaté úrodě nám dochází inspirace, jak ji využít. Cuketa na česneku, zapečená se sýrem, poslouží jako samostatný pokrm nebo jako příloha k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 938 kJ /
702 kcal
Bílkoviny20,35 g
Tuky58,37 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 42 mg
Sodík 1,59 g
Sůl3,85 g
Sacharidy22,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Olivový olej mírně zahřejeme, přidáme česnek, bazalku, sójovou omáčku, osolíme a opepříme. Krok 3: Kolečka cukety ve směsi (přímo v nádobě, ve které budeme zapékat) promícháme, aby se ingredience smíchaly. Dáme zapéct do trouby na 250 °C na 15 minut. Krok 4: Chvíli před dopečením posypeme hrubě nastrouhaným sýrem. Krok 5: Posledních pár minut můžeme dopékat horkým vzduchem.

TIP: Cuketové chipsy

Zveřejněno 17. 1. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

ZDROJ- Kniha "Zhubněte jednou provždy" od Antónie Mačingové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9WX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9WX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné k masu ,ale i jen třeba k bramborové kaši

Dnes jsem to dusila na pánvi a taky dobré.:yes:

snazilka: Děkuji za vyzkoušení:-)

No to jsem nečekala, že já, takový "zeleninový potížista", si tak vynikajícně pochutnám!!! Děkuji za skvělý bezmasý recept, ke kterému se budu častěji vracet :-K:yes::yes::yes:

anetickaa_: A já už jsem si ji tak dlouho neudělala! Dík za připomenutí!:-D

Fakt dobrůtka, ikdyž nedržím dietu tak to často vařím:-8

monavika:;-);-)

vynikajici :-)dekuji moc za recept :-):yes::yes::yes::yes::yes:

Pajaska::-D:-D ó jé jé jééé:-D:-D:yes:

rebeka::-D:-D:-D tak to netuším,jestli tam jsou noky,protože to nečtu.;-):-)) Nechápeš proč nedám link?Protože už tu přeci jedna rada kde je,je..;-);-)

Link je u mrkve na rozmarýnu;-)

Pajaska::-O:-O já ne..nechápu proč ne:-O jsou tam noky:-O:-?:-D:-D:-D

To je moc krásný rcp, ta knížka asi je bezvadná Jani:-K;-):-O:yes::yes:

Nechci nikoho nabádat,ale je také v pdf souboru .Stačí trochu googlit. Nebudu sem dávat link,snad chápete proč.;-)

Tématické fráze:
mačingová - prokládaná cuketa recept, prokladana cuketa podle mačingove, prokládaná cuketa macingová, mačingová prokládaná cuketa recept, cuketa podle mačingové, prokládaná cuketa, recepty od antonie mačingové, cuketa v nádobě, macingova cuketa, cuketa na cesneku, mačingová prokládaná cuketa, antonie mačingova zhubněte jednou provždy, dieta antonie mačingová recepty, cuketa mačingová, cuketa s česnekem, antonie macingová, zapecena cuketa podle macingove, mačingová recepty cuketa, cuketa dieta, cuketa dle mačingové

Suroviny:
cuketa, olej olivový, sýr tvrdý, česnek, omáčka sojová, sušená bazalka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu