Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 196 kJ / 1 481 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,37 g |
| Tuky | 127,84 g |
| Vláknina | 31,04 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,49 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 55,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky opláchneme, vložíme do hrnce, přidáme 1 celou očištěnou cibuli, 5 stroužků česneku, nové koření, pepř, mírně osolíme(nebo dáme 1/2kostky bujónu), zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka (já jsem vařila v papiňáku v litru vody 35 minut). Měkké jazyky ochladíme, sloupneme kůži a nakrájíme na 1-1,5 cm šikmější plátky. Vývar zcedíme, odebereme do nádobky 3 dl, přidáme 5 pl sojové omáčky, 3 prolisované stroužky česneku, vidličkou rozšleháme a vložíme nakrájené jazyky, které necháme nejlépe přes noc v ledničce odpočinout.
Krok 2: Cibuli a pórek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na jemné půlměsíčky. Špek nakrájíme na drobnější krátké proužky a společně s cibulí ho krátce na oleji osmažíme. Přisypeme pórek a přidáme konzervovaná rajčata s troškou nálevu a vařečkou je trochu rozmělníme. Na závěr vlijeme jazyky i s ochuceným vývarem, promícháme a na mírném plameni pod pokličkou dusíme 15 minut. Pak přidáme na polovinu rozkrojená cherry rajčátka, ještě 5 minut povaříme, vypneme vmícháme zelené bylinky a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, ale můžou být i šťouchané brambory.
Zveřejněno 24. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselé vepřové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlkK
Moje poznámka
Veselé vepřové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlkK
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 2 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 10 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 9 minutami
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 45 minutami
Uherská pěna
Daami před 1 hodinou
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 3 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 3 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 3 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 4 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 4 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřové jazýčky,
loupání vepřového jazyka,
vesele veprove jazyky,
vepřová jazyk,
loupaní jazyka,
loupání vepřových jazyku,
vepřový jazyk loupání,
uzené vepřové jazýčky recept,
s čím podávat uzený jazyk,
veprovy jazycek recept,
jak naložit vepřový jazyk,
loupani jazyku,
loupání vepřového jazyku,
vepřové uzeny jazicek,
vyvar z veprovych jazyku,
veprovy jazýček,
loupání uzeného vepřového jazyka,
vepřové jazyky loupání,
vepřové jazyky v konzervě,
stahování vepřového jazyka
Suroviny:
jazyk vepřový,
česnek,
cibule,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
omáčka sojová,
olej,
špek valašský,
pórek,
rajče loupané,
rajče cherry,
libeček
Komentáře (20)
Mysko-já nevím,jak Ti poradit při tom stahování kůže
Susli
Vašíku kup-je to opravdu moc dobré masko
Maruško,když byly děti malé,také jazyk nechtěly
Děkuji Všem za príma komentíky i ty přidělené bodíky
Bibinko jazyky jsou i u nás velice oblíbené
Ivi,Rebi-kdyby jste holky věděly,co mě stojí úsilí a nervů to focení
Anni, hezky vaříš..a čím dál líp fotíš
dám ti boda, chceš
Jo a šťávička se mi líbí barevně a je jí dost