Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 160 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,85 g |
Tuky | 112,61 g |
Vláknina | 15,16 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 41,26 g |
Postup přípravy
Nebo použijeme vývar připravený předem, nebo třeba i rychlý vývar z kostky, jsme-li tak zvyklí. Krok 2: Sýry nameleme na masovém strojku, nebo jemně nastrouháme. Krok 3: Dopředu nakrájíme housky na co nejmenší kousky. Krok 4: Pórek nakrájíme velmi najemno a orestujeme ho na jedné lžíci másla. Necháme vychladnout a promícháme s mletými sýry. Krok 5: Přidáme vejce, mléko a třikrát k němu "strouhneme" muškátový oříšek. Krok 6: Vše dobře promícháme a přisypeme nadrobno nakrájené housky. Osolíme, opepříme, promísíme a necháme asi 15 minut nasáknout.
Z této hmoty vytváříme kuličky velikosti golfového míčku a nakonec je trochu rozplácneme namočenou lžící.
V pánvi rozehřejeme zbytek másla (můžeme přidat pár kapek oleje, aby máslo neprskalo) a knedlíčky opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a odmastit na papírové utěrce a poté vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.
V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla a zasypeme stejným množstvím mouky. Zalijeme připraveným vývarem do hustoty řidší omáčky a na mírné teplotě prováříme 20-30 minut.
Hotové knedlíčky podáváme přelité zahuštěným vývarem a konzumujeme lžící.
Knedlíčky je možné konzumovat i v polévce s nezahuštěným vývarem, nebo přelité přepuštěným máslem a posypané jemně strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 28. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O63
Moje poznámka
Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O63
Nejnovější recepty
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 1 hodinou
Těstovinový salát
Přidáno před 3 hodinami
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno před 20 hodinami
Omeleta se švestkami
Přidáno 9. 8. 2025 07:20:02
Melounový salát
Přidáno 8. 8. 2025 17:01:01
Čabajkové lečo
Přidáno 8. 8. 2025 15:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem
pesmax před 35 minutami
Sušenky z ovesných vloček
Evonazvona před 41 minutami
Buchtičky s vanilkovým krémem
Bedrunka17 před 1 hodinou
Domácí lečo
Jirkan72 před 16 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
vanilj před 16 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
Alca B. před 17 hodinami
Vepřové plecko v mrkvi a bazalce
poirotka před 18 hodinami
Jednoduchý rajčatový salát se sýrem a majonézou
Pamp Eliska před 18 hodinami
Pečená švestková povidla
Ferka před 18 hodinami
Kuřecí maso s houbami
Tesco před 19 hodinami
Tématické fráze:
tyrolský knedlík,
tyrolský knedlíček,
tyrolské knedlíky se sýrem,
sýrové knedlíčky,
sýrové knedlíky,
sýrový knedlík do polévky,
tirolský knedlik,
tyrolské knedle,
tyrolský knedlík do polévky,
tirolský knedlíček,
tyrolské sýrové knedlíčky,
tyrolské speciality,
zahuštěný kuřecí vývar,
sýrový knedlík,
tyrolský štrudl,
tyrolské recepty,
sýrový knedlíky,
dlouze tažený vývar,
tažený vývar,
špenátové knedlíky
Suroviny:
houska,
vejce,
pórek,
gorgonzola,
sýr,
mléko,
máslo,
ořech muškátový,
pepř černý,
sůl,
žebro hovězí,
mrkev,
celer,
petržel,
rajče,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (15)
Ladi, tak si pochutnejte a vyblejskni nám výsledek...
vůbec neměla šajnu o tom, jak se má správný vývar dělat..ale my..my víme
golfáče..hmm, velmi interesantní
Manžel schválil, takže zítřejší oběd je jasný