Hroznový páj s mascarpone a mandlovou krustou
Vyzkoušejte lahodný moučník z křehkého těsta s lehkým krémem a hroznovým vínem. Pokud chcete dosáhnout luxusnějšího vzhledu, můžete okraj koláče ozdobit copem z části těsta. Obejde se ale i bez něj, a i tak bude vypadat i chutnat skvěle.
Suroviny pro 1 kus
forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 013 kJ / 5 022 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,53 g |
| Tuky | 309,55 g |
| Vláknina | 24,85 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 432 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 462,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: V robotu promícháme mouku, cukr a chlazené nasekané máslo na drobenku.
Krok 2: Přidáme 4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujeme.
Krok 3: Vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu nebo vál a rychle zformujeme kouli.
Krok 4: V mikrotenovém sáčku nebo potravinové fólii dáme do lednice a necháme hodinu vychladit.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch).
Krok 6: Do máslem vymazané koláčové formy těsto nahrubo nastrouháme (zručnější a odvážnější čtvrtinu těsta odloží stranou na ozdobný cop, který umístí k okraji formy), a špičkami prstů natlačíme ke dnu a k okrajům.
Krok 7: V předehřáté troubě pečeme cca 25 minut a pak necháme vychladnout.
Krok 8: Omyté hroznové víno, nejlépe bez peciček, rozpůlíme a necháme okapat.
Krok 9: Cukr, mascarpone, vejce a mouku rozmixujeme dohladka a rozetřeme na předpečený koláč.
Krok 10: Poklademe hroznovým vínem, posypeme mandlovými lupínky a 2 lžícemi cukru.
Krok 11: Pečeme na 160 °C 40-45 minut.
Zveřejněno 29. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hroznový páj s mascarpone a mandlovou krustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9qr
Moje poznámka
Hroznový páj s mascarpone a mandlovou krustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9qr
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 2 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 2 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 7 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 35 minutami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 41 minutami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 41 minutami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 57 minutami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 1 hodinou
Květákové karbanátky
Kajkajak před 1 hodinou
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 1 hodinou
Brokolicová polévka
KetyHu před 2 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
drugdova92 před 3 hodinami
Tématické fráze:
plkej,
plkej,
hroznový páj,
forma na paj,
mandlová mouka recepty,
jak na beďary,
moučníky apetite,
pečeme z apetitem,
nedelni buchta z mascarpone,
listové těsto s mandlovou krustou,
páje,
zakusek s mandlovou krustou,
ananasový páj,
mascarpne recepty apetit,
hroznový cukr recept,
páj hroznový,
dietní včere recepty,
plkej.cz,
plkej.cz,
páj maskarpone
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
voda,
víno hroznové,
cukr krupice,
mascarpone,
vejce,
mouka hladká,
mandle plátkové
Komentáře (25)
Anna Kocikova:
mám ten samý problém.. nevím, který skvost bych vyzkoušela dřív