Krkovička pečená po staročesku
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Pečená krkovička s česnekem a kořenovovu zeleninou je šťavnatá a díky marinádě skvěle ochucená. Dopřejte jí však dostatek času v troubě, docílíte tak užasné šťávy a maso bude krásně měkké.
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pečená po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXRw
Moje poznámka
Krkovička pečená po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXRw
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 53 minutami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 21 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 13 minutami
Cuketový bramborák
Betes před 18 minutami
Banánová bábovka
Verunkavh před 38 minutami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 39 minutami
Těsto na pizzu
Olympus před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 1 hodinou
Špekáčky na pivu
E. J. K. před 1 hodinou
Kuřecí stehna v medu
E. J. K. před 1 hodinou
Medová kuřecí prsa
E. J. K. před 1 hodinou
Banánový koláč
MarieP před 1 hodinou
Tématické fráze:
pečená krkovice,
krkovička po staročesku,
krkovice po starocesku,
pečená kančí krkovice,
pecena krkovicka,
krkovička,
staroceska krkovicka,
krkovice,
vepřové po staročesku,
krkovička recepty,
staročeská krkovice,
krkovice recepty,
krkovice pečená,
recept na pecenou krkovici,
pečená krkovička recept,
pečená krkovice recept,
veprova krkovice po starocesku,
krkovička pečená,
recepty z krkovice,
příloha k pečené krkovici
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
olej,
koření staročeské,
tymián sušený,
mouka hladká
Komentáře (34)
Jinak dolní horní ohřev podle receptu
Zeleninu jsem rozmixovala
recept a návod je skoro podle toho jak jej dělám. Je to naše ,,spolehlivé jidlo na svátek i pro návštěvu, a vždy má ´úspěch.
TENTO RECPT JE VÝBORNÝ, ZEJMÉNA PRO TY CO HLEDAJÍ CO UVAŘIT.
Jen malou způsob, nedávám vodu, ale vždy teplý zeleninový vývar. Voda víc neutralizuje výpek, OCHLADÍ PROSTOR, ale zase je to věcí autora A I PODLE TROUBY-PLYNOVÁ, ELEKTRICKÁ.
U tohoto je krásné a jedinečné, že krkovice má vrchní vrstvu krásně opěčenou, a přitom celá pečeně uvnitř je šťavnatě propečená, a navíc kásné barvy.
Byl jsem nedávno v Ratíškov icích v jedné restauraci, kde jsem chtěl podobné, ale byl jsem zklamán. Maso bylo studené, krkovice po vrchu byla hoooodně tmavá a uvnitř naopak do červena. Naopak bramborové knedlíky byly excelentní a teplé.
Proto, když dělám tuto mňamisku, krkovičku krájím až na stole a podávám na vyhřáté talíře.
Příloha? , knedle všeho druhu a zelí nebo jen se šťávou.
Jsem rád, že takové recepty se tady uveřejňují , neb je to EŇO ŇUŇO MLASK
. ,,toš tak,,
krása je to veliká, jako celá Afrika